Lahti: "Hade skit under naglarna efter varje byte"
Publicerad: 2020-10-02
Björklövens assisterande tränare Robert Lahti kommenterar premiärsegern borta mot Timrå

-Jag tycker att vi startade den här matchen mycket bättre än matcherna under försäsongen. Vi var med från början och städade bort två utvisningar i den första perioden som gjorde att vi växte in i matchen. Andra halvan av den första perioden var våran och där ledde vi med 1-0 och hade även några fina lägen till 2-0.

-Sen i andra perioden tappade vi bort oss litegrann från den spelplan vi satt upp och som vi höll bra i första perioden. Då fick Timrå ner puckarna djupt på oss och jag tycker vi hade mycket mer bekymmer i andra perioden. Ett uppoffrande försvarsspel gjorde att vi redde ut den stormen och kunde repa mod i pausen.

-Vi avgjorde matchen i tredje och på något sätt vann de skotten i tredje perioden men jag tycker ändå att vi hade bra kontroll på grejerna. När vi gjorde 2-0 målet tycker jag att det inte var något snack från den punkten och framåt.

Du nämnde uppoffrande spel. Vad säger du om spelet i boxplay från vår sida?

-Ja, det var nog kanske det som grundlade segern. Det är så man vinner matcher mot bra lag och egentligen hockeymatcher överhuvudtaget. Man måste jobba stenhårt med de obekväma grejerna som till exempel boxplay. De gick i bräschen där och tillsammans med ett bra målvaktsspel var det grunden idag.

Ni släppte in sju mål i träningsmatchen mot Timrå förra veckan, nu blev det bara ett insläppt mål. Hur förklarar du den scenförändringen?

-Vi hade på oss blåställen idag och hade skit under naglarna efter varje byte. Det hade vi inte på hemmaplan senast alla gånger tycker jag. Det var mycket rejälare och mer uppoffrande spel. Vet inte hur många skott vi täckte men det ska vi räkna ihop på vägen hem i bussen. Jag kan i alla fall konstatera att det var många och att det värmde. Varje blockerat skott stärker laget och det är ovärderligt och moralbyggande.

Var det någon som stack ut mer än någon annan tycker du?

-Det här var en klassisk lagseger där alla chippade in på den arbetsuppgiften man hade och då hittar man också en väg att vinna. Sen är det precis kommer vara hela säsongen, det är en ny match om två dagar så nu njuter vi av bussresan hem och laddar med ett lättare ispass imorgon. Ska bli kul att möta AIK hemma på söndag!

Björklövens nästa match spelas nu på söndag klockan 15.00 hemma mot AIK. Alla som vill kan inte vara på plats men fira gärna segern att hjälpa till i kampanjen #fyllhallen.