Inför matchen mot Kristianstad

3 februari 2023 12:36

Ikväll väntar Publikfesten i Winpos Arena


Det blev en stabil seger med 2-0 när Tingsryd var på besök i Winpos Arena i onsdags. Gustav Possler och Scott Pooley stod för matchens mål och som siste utpost fanns Joona Voutilainen. Björklöven befäste i och med segern sin andraplats i tabellen.

Kristianstad kommer till kvällens match med en straffseger mot MoDo som senaste resultat. Theodor Pistek satte den avgörande straffen. Gästerna är inblandade i en stenhård strid runt det nedre slutspelsstrecket och man ligger i nuläget tia med 49 poäng. Det är dock fem lag inom en poäng och på negativ kvalplats finns också Tingsryd bara fem poäng bakom.

Nick Schilkey gjorde poäng för tionde matchen i rad senast och totalt har det blivit 53 poäng för amerikanen. Schilkey leder därmed fortsatt den HockeyAllsvenska poängligan och ligger också tvåa i skytteligan med 24 mål. Gerry Fitzgerald och Scott Pooley följer i den interna poängligan.

I Kristianstad är Aleksi Ainali som gjort flest poäng med 24. Bakom följer segerskytten senast Theodor Pistek. Pontus Netterberg är målbäst med 14 fullträffar.

Kvällens möte är det fjärde och sista i grundserien lagen emellan. Kristianstad vann det första och därefter har Björklöven vunnit de två senaste.

Nedsläpp ikväll klockan 19.00. Det väntas fullsatt arena till årets Publikfest som kom i god till matchen. Mer information om hålltider hittar du här.