Cannata nollade Modo
Publicerad: 2020-03-12
Björklöven utjämnade finalserien mot Modo i och med kvällens seger med 3-0

Det blev en chansrik men ganska tempofattig förstaperiod i kvällens match som spelades inför tomma läktare i Örnsköldsvik. Björklöven skapade ett par chanser mot Bartosak innan Axel Ottosson drabbades en utvisning och Modo fick spela powerplay. Modo skapade flera jättelägen i sitt spel i numerärt överläge men Joe Cannata höll emot.

Det fortsatte att vara en hel del chanser som burväktarna Cannata och Bartosak fick jobba med. Pontus Andreasson med ett läge för Björklöven och Daniel Sylwander med ett för Modo.

Mathias From skapade en bra chans med sin fina skriskoåkning men Cannata höll fortsatt tätt. Skotten i första perioden 16-9.

Björklöven kom ut med en helt annan fart i andra perioden och Axel Ottosson kom i ett friläge direkt. Bartosak klarade Ottossons avslut. Ledningsmålet kom strax därefter då Zach Palmquist skott gick in via Fredric Weigels ben.

Björklöven fortsatte att trycka på och skapade flera chanser. Modo stack upp och Jonathan Johnsson prickade ribban med ett vinkelskott. Björklöven fick sig ett powerplay kort därefter som dock blev resultatlöst. Halvvägs in i perioden hade Björklöven 15-1 i skott!

Björklöven fortsatte att trumma på och Fredric Andersson hittade Alexander Wiklund som styrde pucken utanför. Därefter fick Bartosak visa sig på styva linan då Tyler Vesel och Justin Crandall vid två tillfällen var hade bra lägen till utökad ledning.

2-0 kom istället i powerplay då Alex Hutchings serverade Tyler Vesel öppet mål framför Bartosak. Skotten i andra perioden 8-23.

Det blev en lite avvaktande inledning på den tredje perioden och chanserna var lätträknade. Tyler Vesel höll sig framme på en retur men Bartosak räddade. Modo fick ett powerplay då Brian Cooper utvisades sju minuter in i perioden. Trots att kanske bäste boxplayspelaren i bortalaget satt i utvisningsbåset städade Björklöven av utvisningen på ett starkt sätt.

När Modo först fick Jonathan Johnsson och sedan dryga minuten senare Nikolai Belov utvisade blev det spel fem mot tre i dryga 40 sekunder. Björklöven lyckades inte få ytterligare utdelning under powerplayspelet trots bra pucktempo och ett par bra chanser.

Med knappa fem minuter kvar ställde Björklöven om snabbt och Vesel, Hutchings och Crandall växelspelade fram till Hutchings som kunde sätta 3-0.

Modo tog en timeout med knappa två minuter kvar av Bartosak lämnade plats för en sjätte utespelare. Modo hade svårt att skapa riktigt tryck och Cannata med god hjälp av sitt försvar kunde hålla målnollan intakt. Skotten i tredje perioden 9-10, totalt 33-42.

I och med segern utjämnade Björklöven till 1-1 i matchserien. På lördag spelas match nummer tre i A3 Arena. Det blir tomma läktare i den matchen också men du kan köpa stödbiljetter via kampanjen #fyllhallen. I dagsläget är det mer än 13 000 sålda biljetter!! Mer information hittar du här.