Hemma
Björklöven
IFB
Borta
MoDo
MoDo

Ineffektiviteten stjälpte oss på bortaplan

10 februari 2023 21:30
MATCHRAPPORT

Det ville sig inte i Umeå på fredagskvällen, framför allt i offensiven. Målchanser saknades definitivt inte men pucken tog sig aldrig i nät och hemmalaget vann till slut med 3-0.


I skottstatistiken var ställningen 29-15 i MoDos favör vid full tid och det som inte syntes i den statistiken var en drös bra MoDo-lägen där pucken susat utanför både stolpe och ribba.

Men ishockey går ut på att göra mål och i den kategorin var hemmalaget bäst den här kvällen. I första perioden kom 1-0 efter en sargstuds som ställde Kristers Gudlevskis och MoDoförsvaret och på en kontring satte Björklöven 2-0.

Resten av matchen blev på det stora hela en jakt på en reducering från MoDo som var spelförande och, som sagt, skapade gott om lägen för att kunna göra mål. Men var det inte den egna skärpan som ställde till det så stod Joona Voutilainen i Lövenmålet i vägen på något vis.

3-0 satte hemmalaget i tom bur när vi satsade med sex utespelare i slutet.

Vi får ta med oss det positiva, ladda om och bättra på skärpan inför lördagens hemmamatch.

TRÄNARKOMMENTAR

Mattias Karlin:

– Hockey är en konstig sport ibland. Jag tycker att vi är solklart bättre. I första perioden har de inte ens två målchanser men lyckas göra två mål. Jag tycker att vi driver spelet större delen av matchen men det är svårt att vinna matcher om man inte gör något mål. Vi hade en del extremt bra chanser men träffade inte målet ens alla gånger. Då är det svårt.

MATCHFAKTA

Björklöven-MoDo 3–0 (2-0, 0-0, 1-0)

Skott: 15-29.

Publik: 5200.

NÄSTA MATCH

Det är tätt på given och redan på lördagskvällen är det dags för en ny drabbning, hemma i Hägglunds Arena. Mora IK står för motståndet, matchen har nedsläpp klockan 18.00 och dörrarna till arenan öppnar 16. Efteråt är det efterfest med DJ Landfors.

Mer information inför matchen hittar du här och på denna sida kan du säkra din plats! Välkommen.