Hemma
Björklöven
IFB
Borta
Vita Hästen
VIT

Förlust mot Björklöven

23 november 2022 21:22

En tung första period blev för svår att återhämta sig från.


Period 1

Båda lagen skapade chanser. Eric Hjorth fick en passning av Victor Öhman och tog ett skott i friläge. Adam Ohre fick göra en snabb sidledsförflyttning minuterna senare. Filip Lennström och Hugo Styf fick fram pucken till Victor Öhman, som försökte snurra runt och dra iväg en backhand men det ville sig inte riktigt.

Sju minuter in hade Björklöven en jobbig situation för gästerna, men Erik Borg och Anton Björkman höll undan motståndarna och gav Ohre bra sikt. I sekvensen efteråt sköt Rahimi ett skott som Ohre styrde undan och sedan var snabbt över till andra stolpen för att även ta returen. I den här sekvensen gick Björklöven från 2-3 i skott till 11-3 i skott på bara ett par minuter.

Halvvägs in i perioden åkte Filip Lennström på matchens första utvisning, för hooking. Det tog bara tolv sekunder innan Scott Pooley fick pucken i slottet och kunde dra in 1-0.

Vita Hästen tittade upp i ett organiserat anfall, men Björklöven vände och stressade till sig pucken bakom Ohres mål och spelade fram Scott Pooley som kunde trycka in 2-0 i helt öppet läge.

När signalen gick för powerbreak stod skotten 15-3 och det var inte så mycket att säga om det, även om Vita Hästen hade en del puck i Björklövens zon var hemmalaget grymt effektiva i att hitta skottlägen.

Björklöven trampade upp tempot ytterligare ett steg och tryckte på för att utöka ledningen och gästerna fick kämpa ordentligt för att freda sitt mål. Vita Hästen stack upp i enstaka anfall men hade väldigt svårt att skapa något riktigt farligt.

I sista minuten fick Filip Lennström in pucken till Erik Ullman som störtade mot mål för att stöta in pucken, men den gick i famnen på Alex D'orio i hemmamålet.

Skotten slutade 18-4, vilket innebär att Vita Hästen fick till ett skott de sista 13 minuterna. Vita Hästen startade piggt men Björklöven tog över det mesta från utvisningen och framåt.

– Löven sköljer över oss, vi är inte riktigt med och de är bättre än oss i det mesta, sa Eric Hjorth i pausintervjun och fortsatte:

– Vi måste sortera ut och ta ansvar i egen zon.

Period 2

Vita Hästen startade bra i andra perioden, vann tillbaka pucken i Björklövens zon flera gånger och skapade ett par längre anfall. Både Andreas Söderberg och Erik Borg hade skott på mål och dryga fyra minuter in fick Jesper Samuelsson ett friläge men D'orio klarade.

I sekvensen efteråt var Jens Holmström ytterst nära att kunna trycka in pucken vid bortre stolpen men inget mål. Därefter vände Björklöven igen och fick både ett och två trippellägen som Ohre klarade.

Björklöven tog över allt mer. 13 minuter in hade man ett i mängden av längre anfall och knuffade in Jens Holmström mot Adam Ohre som ramlade in i eget mål. Märkligt nog blåste inte domarna av utan istället kunde Björklöven lyfta in pucken i öppet mål. Målet videogranskades efter kontakt med situationsrummet och dömdes sedan bort.

Hemmalaget var även fortsatt starka, men Vita Hästen stack upp. Såväl Jesper Samuelsson som Alexander Brännstam och Erik Ullman bokfördes för skott, liksom Patrick Bajkov och Hugo Styf, men det var Björklöven som kunde förvalta ett läge i sista minuten när unge Oliver Johansson kunde sprätta upp 3-0 efter att ha fått pucken framför mål.

Med 20 sekunder kvar åkte Tanner MacMaster och Björklövens Mattias Nörstebö ut på två minuter var för roughing.

– Bedrövlig första period, kommenterade Jens Holmström i C Mores pausintervju.

– Vi plockar upp lite i andra men vi gör för många småfel, för mycket titta på puck. Vi sa att vi ska verkligen ge det en chans och gnugga på. Vi gör mycket bra, men tidigare har vi hållit dem på utsidan, men nu får de spela upp för mycket i slottet. Vi börjar spela runt lite bättre. Vi måste hoppas på en tålmodig väg och följa vår gameplan. Vi ska göra nästa mål och börja med det.

Skotten slutade 14-13 och det var en mycket bättre period av Vita Hästen. Man vann puckar och skapade flera längre anfall och fick iväg skott mot mål, men det var Björklöven som gjorde det enda målet.

Period 3

Tre minuter in åkte Vita Hästen-bekante Kim Johansson ut när han knätacklade Tim Wahlgren. Märkligt nog åkte dock Tim Wahlgren också ut, för diving. Möjligen kan kameravinkeln på reprisbilderna varit vilseledande, men det såg inte ut att vara någon tveksam utvisning på Kim Johansson.

Sju minuter in åkte Anton Björkman på en crosschecking-utvisning. Vita Hästen stod emot bra och Filip Lennström fick till ett kontringsläge men blev upphunnen och avpuckad.

Björklöven kändes lite loja och mätta medan Vita Hästen trummde på och skapade lägen. Erik Ullman hade flera skott och mitt i perioden sköt han en puck som gick utanför, fick tag på egen retur och spelade bak till Erik Borg som kunde trycka in 3-1!

Kanske att målet blev en ögonöppnare för hemmalaget och en vink om att matchen fortfarande levde, för nu levde man upp lite igen och skapade lite kontrollerat spel i gästernas zon.

Med fem minuter kvar åkte Björklöven på en utvisning när Kim Johansson slashade Patrick Bajkov. Vita Hästen spelade runt men Björklöven spelade bra i boxplay och lät inte gästerna ställa upp riktigt som man ville. Victor Öhman sköt ett skott i ribban och samtidigt åkte Björklöven på ytterligare en utvisning och Vita Hästen fick 17 sekunder på sig att spela i fem-mot-tre. Björklöven fick dock in Kim Johansson igen.

Med drygt två minuter kvar plockade Vita Hästen ut Adam Ohre och försökte spela sex-mot-fyra. Man spelade runt och hittade något skottläge, men det var alltid en klubba i vägen.

Skotten slutade 7-10, sammanlagt 39-27. Björklöven var oerhört tunga i första perioden och det var där grunden till förlusten lades.

– Vi är inte med i första, det blir 2-0 och uppförsbacke, sa Anders Olsson i C Mores intervju.

– Vi spelade upp oss lite i andra, men Björklöven var klart mycket bättre. Vi fick en del chanser i slutet men Björklöven var bättre överlag.

Hemmlagets Viktor Stråhle var nöjd med första perioden men tyckte att de sista utvisningarna var märkliga. En gissning är att han kommer att vara mindre upprörd när han ser reprisen i morgon med lite utvilade ögon. Om något borde Björklöven kanske ha åkt på ett par utvisningar till, men ett starkt lag som gjorde en stark förstaperiod räckte idag.