Hemma
Björklöven
IFB
Borta
Vita Hästen
VIT

Matchguide: Sex heta matcher i kväll!

28 september 2022 09:10

I kväll fullbordas den andra omgången i HockeyAllsvenskan med sex heta matcher. Det finns inte minst ett gäng revanschsugna lag och både Vita Hästen och Almtuna jagar säsongens första mål.


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» Biljetter
Hockey är bäst på plats i arenan!

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

DAGENS TABLÅ

19.00 Björklöven - Vita Hästen, Winpos Arena
19.00 MoDo - Almtuna, Hägglunds Arena
19.00 Östersund - AIK, Östersund Arena
19.00 Mora - Karlskoga, Smidjegrav Arena
19.00 Djurgården - Kristianstad, Hovet
19.00 Västervik - Södertälje, Plivit Arena

TABELLEN

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Östersund mot AIK i dag. Då bjuds det bland annat på:

» I uppsnacket blir det bland annat intervjuer med Kalle Johansson, Östersund, och Daniel Muzito Bagenda, AIK.
» I första pausen blir det en längre intervju med Östersunds mångåriga tränare Kjell-Åke Andersson.
» I andra pausen synas AIK:s nyförvärv lite extra.
» Alla mål från alla matcher!

VÄRT ATT VETA

» Björklöven förlorade hemmapremiären mot Karlskoga med 1-2 efter övertid. Alex Hutchings sköt hemmalagets enda mål i den bataljen.

» Även Vita Hästen föll i premiären där det blev en 0-3-förlust mot Mora. Laget från Norrköping väntar således på säsongens första mål.

» Alex Hutchings i Björklöven och Marcus Eriksson i Vita Hästen jagar nya barriärer. Hutchings sköt sitt 97:e allsvenska mål i premiären och är bara tre puckar från att nå milstolpen 100 mål, dit har ingen import nått tidigare. Eriksson har sju assist kvar till att bli tidernas assistkung i HockeyAllsvenskan.

» MoDo var urstarka på hemmaplan förra säsongen men inledde hösten i år med en förlust då det blev 5-6-torsk efter straffar mot AIK. Oscar Pettersson stod ut i den matchen med två mål och en assist.

» Almtuna åkte på en 0-4-förlust mot mor Kristianstad i premiären och Uppsala-laget väntar alltså på säsongens första mål.

» MoDo var ruggigt starka i tekningscirkeln i första matchen och vann 67,2 % av alla tekningar.

» Östersund tog sin första historiska seger i HockeyAllsvenskan redan i premiären när det blev en 3-2-vinst efter straffar mot Södertälje. Henrik Marklund blev stor matchvinnare med den avgörande straffen.

» AIK hade en målrik premiär mot MoDo där det till slut blev en 6-5-seger efter straffar.

» AIK:s Christian Sandberg noterade en assist i premiären och är därmed bara en poäng från att bli den femte spelaren någonsin att nå milstolpen 300 poäng i HockeyAllsvenskan.

» Mora fick en perfekt start på säsongen i och med 3-0-vinsten på hemmaplan mot Vita Hästen. Kari Piiroinen i målet var strålande och gjorde 32 räddningar när han höll nollan i sin allsvenska debut.

» Karlskoga plockade en stark seger i premiären när det blev en 2-1-vinst efter övertid borta mot Björklöven. Kalle Jellvert avgjorde.

» Mora-toppcentern Daniel Ljunggren noterade en assist i premiären och står nu på 193 allsvenska assist totalt. Han har således bara sju poäng upp till milstolpen 200 assist dit bara tre spelare nått tidigare.

» Djurgården vann den allsvenska premiären med 5-3 mot Västerås. Olle Liss var en av de stora hjältarna med två mål och en assist.

» Kristianstad slog tillbaka Almtuna med 4-0 i sin premiär. Filip Larsson gjorde en stark debut i kassen och höll alltså nollan i sin premiärmatch med laget.

» Jakob Bondesson svarade för ett vackert mål i premiären där han gjorde allt på egen hand. Den kassen blev också framröstad som Veckans Mål i HockeyAllsvenskan i en tajt omröstning där även Djurgårdens Olle Liss var en av kandidaterna efter sin pangträff mot Västerås.

» Västervik lyckades 2-1-vinna efter övertid i premiären mot Tingsryd. Marcus Vela avgjorde med ett snyggt mål.

» Södertälje 2-3-föll efter straffar i premiären mot Östersund.

» Speciell match för Emil Georgsson. Han har varit sportchef i Västervik i flera år men har nu flyttat till Södertälje och ska alltså möta sitt gamla lag i sin gamla hemmaarena. Även speciellt för Viktor Liljegren som har en bakgrund i Västervik och som gjorde en sejour i klubben så sent som i fjol, men som nu representerar Södertälje.