Hemma
Mora
MIK
Borta
Björklöven
IFB

Matchguide: Dags för den sista omgången!

14 mars 2021 09:15

Idag spelas den sista omgången i Sveriges mest underhållande liga! Dagens hetaste kamp handlar om hemmaplansfördel i åttondelsfinalen där Västerås, AIK och Tingsryd tampas om sjunde- och åttondeplatsen.


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

15.00 Karlskoga - MODO, Nobelhallen
15.00 Almtuna - Väsby, Upplands Bilforum Arena
15.00 Kristianstad - Västerås, Kristianstads Ishall
15.00 Timrå - AIK, NHC Arena
15.00 Tingsryd - Västervik, Nelson Garden Arena
15.00 Mora - Björklöven, Smidjegrav Arena
15.00 Vita Hästen - Södertälje, Himmelstalundshallen

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Mora mot Björklöven ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Inför matchen blir det intervjuer med Moras Oskar Stål Lyrenäs och Björklövens Tyler Vesel.
» Spelarkorrarna bjuder på inside-material.
» I första pausen plockar Lars Lindberg och Harald Lückner ut sina guldkorn från säsongen.
» I andra pausen blickas det fram mot det stundande slutspelet.
» Alla mål från alla matcher.

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Karlskoga säkrar andraplatsen i tabellen om man tar en pinne mot MODO eller om Björklöven tar max två poäng mot Mora. Andraplatsen innebär hemmaplansfördel i både kvartsfinal och eventuell semifinal, och ger dessutom fördelen av att få välja kvartsfinalmotstånd som tvåa bakom Timrå.

» Efter fyra raka vinster så har Karlskoga förlorat dubbla matcher. Senast blev det en 2-3-torsk efter övertid mot AIK.

» MODO har inget att spela för i säsongsavslutningen då man är fast i ingenmansland i tabellen. Formen går det dock inte att klaga på. Laget har fyra raka trepoängare och slog tillbaka Tingsryd med 4-3 senast.

» Karlskoga har vunnit de tre tidigare mötena mot MODO i år: 4-0, 4-3 och 5-3.

» Karlskogas Henrik Björklund toppar skytteligan med sina 26 mål. Blir han årets skyttekung? Tre spelare skuggar bakom med 25 mål vardera.

» Två lag som inte har något att spela för i sista omgången, men båda vill säkerligen ha med sig en bra känsla in i det som komma skall. Almtuna är klara för åttondelsfinal medan Väsby ska spela Playout mot Kristianstad.

» Lagen möttes så sent i fredags och då vann Almtuna med 2-1. Uppsala-laget har därmed vunnit alla tre matcherna mot Väsby i år... blir det en fjärde seger också?

» Almtuna har poäng i tre raka matcher, men innan segern mot Väsby i fredags så var det dubbla förlustmatcher (dock först efter straffar respektive övertid).

» Väsby, där nye huvudtränaren Mats Lusth gjorde sin första match senast, har fem förluster på de sex senaste matcherna.

» Viktig match för Västerås som kämpar om att få hemmaplansfördel i åttondelsfinalen. VIK är just nu i förarsätet i kraft av sjundeplatsen i tabellen, men AIK är bara målskillnad efter och Tingsryd skuggar en pinne bakom. Det blir således ett tajt race.

» Kristianstad har inget mer att spela för än att få in en bra känsla inför det stundande Playout-spelet mot Väsby. Skåningarna har bara en seger på de sex senaste kamperna (och den vinsten kom mot just Väsby, för övrigt).

» Västerås har vunnit två raka matcher och övertidsvann mot formstarka Mora senast.

» Västerås har vunnit alla tre matcherna mot Kristianstad i år, men det har varit tajt: 3-2 efter straffar, 2-1 och 2-1 efter övertid.

» Västerås-duon Lukas Zetterberg och Alexander Lunsjö har båda gjort tre mål i de fyra senaste matcherna.

» Viktig match för AIK som kämpar om att få hemmaplansfördel i åttondelsfinalen. Laget är just nu åtta i sammandraget, och är bara målskillnad efter sjuan Västerås, men är också bara en pinne före nian Tingsryd.

» Timrå har redan säkrat seriesegern och spelar för att få med sig en bra känsla in i det stundande slutspelet. Faktum är att Timrå bara tagit en trepoängare på de sex senaste matcherna. I förra omgången blev det en 3-2-seger efter övertid mot Västervik.

» Efter en tyngre period så ser AIK ut att vara på gång igen. Laget har tagit två raka segrar och 3-2-vann efter övertid mot Karlskoga senast.

» Timrå vann första och senaste matchen mot AIK (5-1 respektive 8-0), medan AIK vann matchen däremellan (2-1 efter övertid).

» Derby i Småland mellan två lag som är klara för slutspel.

» Tingsryd hade sjundeplatsen inför fredagens matcher, men förlorade och halkade ner till niondeplatsen. Nu vill smålänningarna upp minst ett pinnhål för att få hemmaplansfördel i åttondelsfinalen. Laget är en pinne efter Västerås och AIK.

» Västervik är sexa i tabellen men har chansen att bli femma, men det är mest av akademiskt intresse. Västervik kan inte spela till sig hemmaplansfördel i kvarten.

» Västervik vann de två första mötena i år (2-1 och 4-3) innan Tingsryd fick revansch och vann senaste kampen (2-0).

» Tingsryd-forwarden Jonatan Harju fortsätter att vara het i målprotokollet. Han skickade in ett nytt mål senast och har gjort åtta mål i de nio senaste matcherna.

» Västerviks Ryan Gropp har gjort tre mål i de fyra senaste matcherna.

» Toppmöte mellan trean och femman i tabellen, där slutomgången framförallt är viktig för Björklöven.

» Björklöven parkerar just nu som trea i tabellen, men fyran Södertälje är bara en pinne bakom. Samtidigt finns alltjämt chansen att nå andraplatsen, men då måste inte bara Löven ta tre pinnar utan även Karlskoga ta noll poäng. Placeringarna är viktiga eftersom det handlar om dels chansen att få välja motstånd i kvarten, dels kan ge hemmaplansfördel djupare in i slutspelet.

» Mora slutar femma eller sexa i tabellen och kan inte spela till sig hemmaplansfördel i kvarten.

» Formen hos lagen? Björklöven har efter fyra raka nederlag tagit två raka segrar och vann med hela 9-0 mot Vita Hästen senast. Mora har poäng i tio raka matcher, men föll efter övertid mot Västerås senast.

» Mora vann de två första mötena i år (8-4 och 3-1) innan Björklöven fick revansch och vann senaste kampen (5-0).

» Moras Oskar Stål Lyrenäs har gjort poäng i tio raka matcher.

» Moras Daniel Ljunggren har noterat en assist i sju raka matcher. Bara femton gånger tidigare i ligan så har en spelare noterat en assist i åtta raka eller fler matcher. Ljunggren själv gjorde det tidigare i år då han svarade för en assist i tio raka matcher, den näst längsta assistsviten någonsin.

» Södertälje säkrade en plats bland de fyra bästa i tabellen, och därmed hemmaplansfördel i kvartsfinalen, i fredags. Laget är en pinne bakom Björklöven som är trea, och har alltså chansen att avancera i tabellen. En tredjeplats skulle innebära att SSK får chansen att välja kvartsfinalmotstånd.

» Vita Hästen har inget att spela för i slutomgången. Laget är fast i ingenmansland och spelar säsongens sista match idag.

» Södertälje är i bra form med fyra segrar på de fem senaste matcherna. I fredags vann laget med 4-1 mot Kristianstad.

» Formen är svagare i Vita Hästen. Laget står på tre raka förluster och förlorade med hela 0-9 mot Björklöven i fredags.

» Södertälje har vunnit alla tre matcherna mot Vita Hästen i år: 3-2, 3-2 efter straffar och 5-3.