Hemma
Björklöven
IFB
Borta
Vita Hästen
VIT

Matchguide: Kamp om sista platsen - och om placeringar!

12 mars 2021 09:15

Vi är framme vid den näst sista omgången av Sveriges mest underhållande liga! Almtuna och Vita Hästen tampas om den sista slutspelsplatsen - och i övrigt vimlar det av lag som kämpar för hemmaplansfördel i slutspelet.


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

18.00 Södertälje - Kristianstad, Scaniarinken
18.00 Västerås - Mora, ABB Arena
18.00 AIK - Karlskoga, Hovet
18.00 Västervik - Timrå, Plivit Arena
18.00 MODO - Tingsryd, Fjällräven Center
18.00 Väsby - Almtuna, Upplands Bilforum Arena
18.00 Björklöven - Vita Hästen, A3 Arena

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder AIK mot Karlskoga ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Inför matchen blir det intervjuer med AIK:s Fredric Weigel och Karlskogas Linus Karlsson.
» Spelarkorrarna bjuder på inside-material.
» I första pausen listar C More-experten Harald Lückner det hetaste från den gångna veckan i HockeyAllsvenskan.
» Alla mål från alla matcher.

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Efter poäng i sex raka matcher, varav fem var vinster, så blev det en 1-3-förlust mot Mora senast för Södertälje. Därmed skiljer det bara två pinnar mellan fyran Södertälje och femman Mora med två matcher kvar att spela, där fjärdeplatsen är viktig eftersom den ger hemmaplansfördel i kvartsfinalen.

» Kristianstad är klara för Playout-spel mot Väsby. Det är dock inte klart vilket lag som får hemmaplansfördel, men just nu är det fördel Väsby som är fem poäng före i tabellen med bara sex poäng kvar att spela om. KIK har en seger på de fem senaste kamperna.

» SSK har vunnit alla tre mötena mellan lagen i år: 6-0, 9-1, 4-3.

» Måns Lindbäck trivs mot Kristianstad. SSK-forwarden har gjort hattrick i två av matcherna mot skåningarna i år och totalt i de tre matcherna har det blivit sex mål och tre assist.

» Västerås säkrade en slutspelsplats i måndags och det kommer att bli spel i åttondelsfinalerna för västmanlänningarna. Sjuan och åttan i tabellen får hemmaplansfördel, och just nu är VIK just åtta, men då är AIK bara målskillnad bakom. Det är således viktiga poäng på spel.

» Mora säkrade en topp sex-placering i onsdags och är således klara för kvartsfinal. Nu jagar dalalaget hemmaplansfördel. MIK är just nu femma i tabellen, men är bara två respektive tre poäng bakom fyran Södertälje och trean Björklöven. Laget står på fem raka segrar och har poäng i nio raka matcher.

» Efter att lagen tagit varsin 5-1-seger mot varandra i höstas så blev tätare i senaste kampen där Västerås till slut kunde vinna med 4-3 efter övertid.

» Moras Oskar Stål Lyrenäs har gjort poäng i nio raka matcher.

» AIK säkrade en slutspelsplats i onsdags och det kommer att bli spel i åttondelsfinalen. Just nu är AIK nia i tabellen, för att få hemmafördel i åttondelen krävs en sjunde- eller åttondeplats. AIK är är bara en pinne bakom Tingsryd och är bara målskillnad bakom Västerås, så det blir ett tajt race i kampen om de viktiga placeringarna.

» Karlskoga säkrar en andraplats i tabellen vid seger idag (eller om bakomvarande lag förlorar eller tappar poäng). Värmlänningarna hade fyra raka segrar innan man åkte på en 0-5-smäll mot Västerås i onsdags.

» Karlskoga har vunnit samtliga tre matcher mot AIK i år: 4-0, 4-2, 4-1.

» AIK:s Anton Karlsson är i fin målform. Forwarden har gjort fyra mål i de fem senaste matcherna.

» Karlskogas back Filip Pilö har gjort mål i tre raka bortamatcher.

» Västervik säkrade en topp sex-placering i tabellen i onsdags och laget är därmed klart för kvartsfinal. Just nu är smålänningarna, som vunnit sju av de åtta senaste matcherna, sexa i tabellen, men är "bara" fem poäng efter trean Björklöven och fyra poäng efter fyran Södertälje har således alltjämt chansen att spela till sig en hemmaplansfördel.

» Timrå har varit klara seriesegrare en tid. Laget har förlorat tre av de fyra senaste matcherna och kommer närmast från en 2-3-torsk mot rivalen MODO.

» Timrå vann lagens första möte för säsongen med 3-0, därefter har Västervik tagit dubbla segrar med 4-3 efter straffar samt 3-1. Det senaste mötet spelades så sent som för en dryg vecka sedan.

» Västerviks Victor Öhman, som avgjorde på övertid mot Almtuna senast, har gjort poäng i sju av de åtta senaste matcherna.

» MODO har fastnat i ingenmansland i tabellen och har inget annat än äran att spela för i slutspurten av ligan. Det gör man dock bra och står på tre raka segrar, där man slog tillbaka serieettan Timrå med 3-2 senast.

» Tingsryd säkrade en slutspelsplats i onsdags och det kommer att bli spel i åttondelsfinalerna. Nu handlar det om att säkra hemmaplansfördel, men det är tajt i tabellen. Tingsryd är sjua med 75 poäng, men både Västerås och AIK är bara en pinne bakom.

» MODO vann säsongens första möte med 4-2, därefter har Tingsryd tagit dubbla segrar med 7-2 och 4-2.

» MODO-duon Patrik Karlkvist och Johan Harju har gjort poäng i fem raka matcher.

» Tingsryd-forwarden Jonatan Harju har gjort sju mål i de åtta senaste matcherna.

» Väsby är klart för Playout-spel mot Kristianstad och kan också säkra hemmaplansfördel i den matchserien ikväll om det blir seger eller om Kristianstad tappar poäng. Nykomlingen har förlorat fyra av de fem senaste matcherna.

» Almtuna och Vita Hästen kämpar om den sista slutspelsplatsen. Just nu är det fördel Almtuna som är två poäng före i tabellen. Uppsala-lagets står på fyra raka nederlag.

» Väsby och Almtuna avslutar säsongen med ett dubbelmöte då lagen möts både idag och på söndag. Noterbart är att dagens match spelas i Upplands Bilforum Arena då Renew Arena alltjämt är stängd (men öppnar nästa vecka igen).

» De två tidigare mötena under säsongen har vunnits av Almtuna: 5-3 och 7-3.

» Igår valde Väsby att göra om i ledarstaben. Tränarna Viktor Tuurala och Niclas Pettersson har fått lämna sina poster och ersatts med Mats Lusth, Kjell G. Lindqvist och Peter Lundström. Den nya trion gör sin första match i båset ikväll.

» Almtunas Victor Andersson har gjort poäng i sex raka matcher.

» Björklöven jobbar för att säkra hemmaplansfördel i kvartsfinalen. Just nu är Umeå-laget trea i tabellen, men flera lag jagar tätt bakom. Efter fyra raka förluster så fick man till ett trendbrott senast när det blev en 2-1-seger mot Kristianstad.

» Vita Hästen kämpar med Almtuna om att ta den sista slutspelsplatsen. Norrköpings-laget är två pinnar bakom Almtuna med två matcher kvar att spela, och är således i stort poängbehov.

» Det har blivit idel bortasegrar i lagens möten under säsongen. Först vann Björklöven med 3-2 och 7-5 i Himmelstalundshallen och därefter vann Vita Hästen med 4-1 i A3 Arena.

» Hunter Fejes har verkligen kommit igång i Vita Hästen. Forwarden inledde med sju poänglösa matcher men har därefter svarat för nio poäng på åtta matcher (levererade två mål senast).