Hemma
Västerås
VIK
Borta
Björklöven
IFB

Matchguide: Viktiga matcher för slutspelskampen!

17 februari 2021 09:15

Onsdagen bjuder på fem matcher i Sveriges mest underhållande liga! Sex lag går direkt till kvartsfinal i slutspelet och just nu skiljer det bara fyra poäng mellan lagen på plats fem till nio i tabellen. Alla de lagen - AIK, Mora, Västervik, Västerås, Tingsryd - är också i spel ikväll, vilket innebär att otroligt viktiga poäng är på spel!


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

18.00 Mora - Väsby, Smidjegrav Arena
19.00 AIK - MODO, Hovet
19.00 Västerås - Björklöven, ABB Arena
19.00 Västervik - Tingsryd, Plivit Arena
19.00 Kristianstad - Vita Hästen, Kristianstads Ishall

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder Västerås mot Björklöven ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Inför matchen blir det intervjuer med Västerås Alexander Lunsjö och Björklövens Alexander Wiklund.
» Spelarkorrarna bjuder på inside-material.
» I första pausen gästar Västerås center Isac Skedung studio och berättar om sin covid-19-frånvaro.
» I andra pausen presenteras vilka juniorer som nominerats till Guldgallret.
» Alla mål från alla matcher.

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Efter två raka förluster så studsade Mora upp på vinnarspåret genom att 4-0-vinna mot Västervik senast. Laget har sju vinster på de nio senaste kamperna.

» Väsby står på sex raka nederlag och har spelat in noll poäng i de fem senaste kamperna. I förra matchen blev det en 0-2-förlust mot Tingsryd.

» Lagen har mötts tre gånger under säsongen och Mora har vunnit samtliga: 5-3, 7-3 och 5-2.

» Moras Oscar Eklind är i fin målform med sju kassar på de åtta senaste matcherna.

» Moras Daniel Ljunggren har gjort poäng i fem raka matcher.

» AIK är ett av ligans mest formstarka lag med tre raka vinster och poäng i elva raka kamper. Senast blev det en 2-1-seger efter övertid mot serieettan Timrå.

» MODO brottas med formen. Laget står på fyra raka förluster och har spelat sju raka matcher utan att ta någon trepoängare. Senast blev det en 1-2-torsk mot Almtuna.

» Lagen har mötts tre gånger den här säsongen, senast så sent för en vecka sedan, och AIK har vunnit samtliga möten: 7-3, 5-3 och 4-2.

» Innan transferfönstret stängde så gjorde AIK klart med tjeckiske centern Vojtech Polak. 35-åringen väntas ansluta till truppen senare under veckan.

» MODO har varit tokoffensiva på transfermarknaden senaste veckan och plockat in fem (!) nya spelare. Alla är spelklara utom Valentin Zykov som klubben hoppas ska bli tillgänglig för spel till helgen.

» Igår kväll meddelade MODO-veteranen Magnus Häggström att han avslutar karriären på grund av de skadeproblem som hållit honom från spel sedan början av januari.

» Västerås har spelat kryss i fem av de sex senaste matcherna och har tagit extrapoängen två gånger. I de två senaste matcherna har det blivit strafförluster mot Södertälje.

» Efter två raka förluster så blev det en övertidsseger för Björklöven mot Tingsryd senast.

» Lagen har mötts två gånger under säsongen och Björklöven har dubbla segrar: 9-1 och 3-2 efter övertid.

» Västerås backförvärv Alex Trivellato gjorde debut senast och noterade en assist direkt.

» Björklöven-backen Alexander Deilert har gjort 203 poäng i HockeyAllsvenskan. Nu är han bara fyra poäng från att bli den poängbäste backen någonsin i ligan. Just nu toppar Stefan Andersson listan med 206 gjorda poäng.

» Viktiga poöng på spel! Västervik är sjua och Tingsryd nia i tabellen med 63 respektive 62 poäng och duon jagar sjätteplatsen i tabellen där Mora just nu parkerar på 64 poäng.

» Efter att ha tagit poäng i sex raka matcher, varav fem vinster, så blev det en 0-4-torsk mot Mora senast för Västervik.

» Tingsryd är i bra form med poäng i sex av de sju senaste matcherna. Senast blev det en övertidsförlust mot Björklöven, och innan dess hade smålänningarna tre raka segrar.

» Lagen har mötts två gånger under säsongen och Västervik har plockat två uddamålssegrar: 2-1 och 4-3.

» Tingsryds Felix Olsson har gjort mål i två raka matcher och har en imponerande poängkontinuitet just nu. Han gjorde poäng i fyra av säsongens 19 första matcher, men har sedan gjort poäng i arton av 22 matcher.

» Kristianstad har två övertidssegrar sett över de fem senaste matcherna och kommer närmast från en 2-3-torsk mot Timrå. Skåningarna är dock starka hemma just nu där man står på tre raka segrar och har poäng i fyra raka kamper.

» Vita Hästen har vunnit och förlorat varannan match sett över de fem senaste omgångarna och kommer närmast från en 4-5-torsk på hemmaplan mot Karlskoga.

» Lagen har mötts tre gånger under säsongen och Vita Hästen har vunnit samtliga möten: 6-4, 3-0 och 2-1.

» Kristianstad gjorde klart med Oskar Svanlund från Karlskrona innan transferfönstret stängde och han gör debut ikväll. Han kliver in i en kedja med Kalle Miketinac och Melker Eriksson, vilket innebär att David Levin flyttas till enheten med Dennis Svensson och Gustav Willman Borvik.

» Vita Hästen-förvärvet Alexandre Lavoie har fått en kanonstart i nya klubben och har gjort poäng i samtliga sju matcher han spelat. Förlängs sviten idag?