Hemma
Kristianstad
KIK
Borta
Björklöven
IFB

Matchguide: Viktiga poäng på spel för streckstriderna!

24 februari 2021 09:45

Onsdagen bjuder på hela sex matcher i Sveriges mest underhållande liga! Det är knallhårt kring slutspelsstrecken och nu är det viktiga poäng på spel för att hålla sig på rätt sida.


FÖLJ HOCKEYALLSVENSKAN

» C More
Alla matcher i HockeyAllsvenskan sänds på C More.

» HockeyAllsvenskan Live
Målrapportering från alla matcher.

DAGENS TABLÅ

18.00 MODO - Mora, Fjällräven Center
19.00 Kristianstad - Björklöven, Kristianstads Ishall
19.00 Almtuna - Västerås, Upplands Bilforum Arena
19.00 Västervik - Karlskoga, Plivit Arena
19.00 Södertälje - Tingsryd, Scaniarinken
19.00 AIK - Timrå, Hovet

C MORE STUDIOSÄNDNING

C More sänder AIK mot Timrå ikväll. Då bjuds det bland annat på det här:

» Inför matchen blir det intervjuer med AIK:s Anton Karlsson och Timrås Albin Carlson.
» Spelarkorrarna bjuder på inside-material.
» I första pausen presenteras de fem finalisterna till Guldgallret.
» I andra pausen bjuder C More-experten Mike Helber på det hetaste från den gångna veckan.
» Alla mål från alla matcher.

TABELL

VÄRT ATT VETA

» Efter fem raka förluster och åtta matcher utan någon trepoängare så fick MODO till ett trendbrott senast när det blev en 6-1-vinst på hemmaplan mot Västerås.

» Mora har fem förluster på de sex senaste matcherna. I måndags blev det en 3-4-förlust efter övertid mot Vita Hästen.

» Lagen har bara mötts en gång den här säsongen, för ungefär tre veckor sedan, och då vann Mora med 3-1. Efter idag så har lagen alltså två matcher kvar mot varandra, och det blir ett dubbelmöte andre och tredje mars.

» MODO spelar utan juniorcentern Theodor Niederbach som är hemkallad till Frölunda under den tid som Johan Sundström är avstängd. Tanken är sedan att Niederbach återansluter till MODO.

» Moras skyttekung Johan Persson har gjort mål i tre av de fyra senaste matcherna.

» Kristianstad står på tre raka nederlag och har bara spelat in fyra poäng i de sju senaste matcherna. Senast blev det en 0-3-torsk mot Västervik.

» Björklöven blandar och ger en del, men har tre segrar på de fyra senaste matcherna. I förra matchen blev det en solid 6-2-vinst mot Västerås.

» Lagen har mötts två gånger under säsongen och har varsin hemmaseger. Björklöven vann med 5-0 medan Kristianstad vann med 2-1 efter straffar.

» Björklövens J.T. Brown är i fin poängform. Forwarden har svarat för fyra mål och totalt sju poäng i de fyra senaste matcherna.

» Björklövens Alexander Deilert står på 204 allsvenska poäng och är bara tre pinnar från att bli ligans poängbäste back genom tiderna. Just nu toppar Stefan Andersson statistiken med 206 poäng.

» Almtuna är i kanonform. Uppsala-laget har tagit fyra raka segrar där man bärgat elva av tolv möjliga poäng. Igår vann laget med 3-1 mot Tingsryd.

» Västerås är i en svacka. Västmanlänningarna står på fem raka förluster och har bara spelat in en trepoängare på de tolv senaste kamperna. Senast blev det en 2-6-torsk mot Björklöven, och laget har målskillnaden 4-14 i de tre senaste matcherna.

» Lagen har mötts tre gånger under säsongen och det har varit otroligt tajt varje gång. Almtuna vann första och senaste mötet med 4-3 respektive 2-1, och däremellan vann Västerås med 3-2.

» Målvaktsspelet sticker verkligen ut i Almtuna just nu. Laget har bara släppt in två mål på tre matcher. Först storspelade Alexander Sahlin i två matcher, och igår var det Viktor Andréns tur att mura igen mot Tingsryd.

» Efter två raka förluster så har Västervik nu tagit två raka segrar: 3-0 mot Kristianstad och 4-3 efter straffar mot Timrå.

» Efter fyra raka förluster så har Karlskoga vänt på trenden via två raka segrar: 5-4 mot Vita Hästen och 4-1 mot Södertälje.

» Lagen har mötts tre gånger under säsongen. Karlskoga vann första mötet med 3-0, därefter har Västervik vunnit med 7-4 respektive 2-1.

» Zach Budish har fått en fin start i Västervik. Nyförvärvet har gjort mål i de två senaste matcherna och gjort sju poäng på nio matcher.

» Karlskogas Linus Karlsson har gjort poäng i fem raka matcher där det blivit totalt fyra mål och åtta poäng. Toppkedjan med Karlsson, Gustaf Thorell och Henrik Björklund har matat in 22 poäng på fem matcher.

» Södertälje spelade så sent som igår och slog då tillbaka Vita Hästen med 5-3. Laget har vunnit fyra av de fem senaste matcherna.

» Även Tingsryd spelade igår och föll då med 1-3 mot Almtuna. Smålänningarna har annars visat fin form under lång tid och har vunnit sju av de tio senaste matcherna.

» Lagen har mötts tre gånger under säsongen. Södertälje vann första och andra mötet med 3-2 respektive 4-3 efter övertid, medan Tingsryd vann senaste mötet med 4-1.

» Nick Olesen verkar på gång igen efter en poängsvalare tid. Dansken noterade fyra poäng (två mål, två assist) i gårdagens seger mot Vita Hästen.

» Efter fyra raka segrar och tolv raka matcher med poäng så har AIK nu förlorat två raka matcher. Senast blev det en 2-5-torsk mot Väsby.

» Serieettan Timrå har förlorat tre av de sju senaste matcherna och kommer närmast från en strafförlust på hemmaplan mot Västervik.

» Lagen har mötts två gånger under säsongen och senaste mötet var en dryg vecka sedan. Då vann AIK med 2-1 efter övertid. Säsongens första möte vann Timrå med 5-1.

» Timrå har chansen att säkra seriesegern i HockeyAllsvenskan ikväll, och därmed hemmaplansfördel i hela slutspelet. Vad som krävs? Att Timrå tar tre poäng samtidigt som Karlskoga och Björklöven tappar minst en poäng.

» Timrås Jonathan Dahlén har gjort poäng i sex raka matcher.