Hemma
MODO
MODO
Borta
Björklöven
IFB

Inför MODO Hockey - Björklöven

7 mars 2021 08:21
Herr

Mindre än ett dygn efter 7-3 till MODO Hockey i Umeå är det nu dags för nytt derby mot Björklöven. Säsongens fjärde och sista handlar det om och MODO Hockey har vunnit de tre första. ”Gäller att komma upp i samma arbetsinsats idag. Spela enkelt och smart, och framför allt att spela klart varje situation, både med och utan puck”, säger Magnus Sundquist.


MODO Hockey skaffade sig en smakstart eller drömstart igår i Umeå. Redan 2:21 in i matchen gjorde Filip Sveningsson mål och sedan bara fortsatte det. Markus Persson satte tvåan, Sveningsson var tvåmålsskytt efter drygt åtta minuter när han skickade in 3-0, William Strömgren pricksköt fyran, Patrik Karlkvist gjorde 5-0 och då hade klockan bara hunnit till 11:57.

– Det är inte varje dag man är med om sådana matchinledningar. Men visst är det härligt. Blickar man tillbaka på de senaste veckorna är det också i många matcher som vi kommit ut starkt, tagit tag i händelserna och tryckt ned våra motståndare. Nu skaffade vi oss också utdelning och jag skulle vilja säga att det är genom frukten av hårt jobb, säger Magnus Sundquist.

"Vi fullföljer allting"

I mittperioden hade man kunnat förvänta sig en anstormning av hemmalaget. Björklöven försökte också men man lyckades inte skapa speciellt mycket vilket också visade sig i skottstatistiken - endast fem avslut på mål tillät MODO Hockey Björklöven att få till.

– Jag är mycket nöjd med mittperioden. Man kan förvänta sig att Björklöven ska komma hårt på oss. Men vi kommer ur perioden med endast fem skott på vårt mål och det säger en hel del om hur vi verkligen jobbar, vi fullföljer allting och det är precis det man vill se, säger Sundquist.

"Ska inte fuska i någonting"

7-3 blev det till slut för MODO Hockey och därmed också säsongens tredje raka trepoängare i derbymatcher mot Björklöven.

– Vi njöt av segern några timmar innan vi flyttade fokus till dagens match. Man kan vara tämligen säker på att vi kommer att möta ett Björklöven idag som är riktigt revanschsuget. Men vi ska se till att jobba hårt, spela smart, spela enkelt. Handlar om att göra jobbet fullt ut, inte fuska med någonting, säger Sundquist och fortsätter:

– Tre poäng igår var viktiga och värdefulla för oss i vår kamp om att behålla nuvarande tabellposition. Vi har sagt att vi ska ta match för match, göra allt för att göra någonting bra av varje möjlighet. För det är så vi ser det, varje match är en möjlighet.

"Man måste göra det enkelt och rätt"

Hemma i Fjällräven Center har MODO Hockey den senaste tiden haft problem med att få med sig önskade resultat. Det har varit nära flera gånger men man har ställt till det för sig själva.

– Vi har gett bort alldeles för mycket och det har straffat sig. Det är som jag sagt senaste dagarna, oavsett vad som händer i en match så måste vi vara tålmodigt, ta byte för byte och hela tiden göra jobbet. Ibland får man acceptera att man spelar i egen försvarszon och då måste man göra det enkelt och rätt. Vi ska spela bra med puck, vi ska spela klokt utan puck, och framför allt så ska vi spela varje situation färdigt. Det får vi aldrig tumma på. Vi får inte ge bort saker på grund av dåliga beslut, säger Sundquist bestämt.

Säsongens fjärde och sista derby mellan MODO Hockey och Björklöven har nedsläpp 15:00 i Fjällräven Center.