Stål-Lyrenäs segerskytt
Publicerad: 2019-09-27
Efter en dramatisk avslutning vann Björklöven med 3-2 mot Almtuna i kvällens hemmamatch

Björklöven inledde kvällens match i fjärde omgången av HockeyAllsvenskan bäst. Kristoffer Söder var nära att sätta en ledningspuck redan i inledningen men träffade stolpen. När Björklöven fick matchens första powerplay tog det bara dryga minuten för Alexander Deilert att göra säsongens tredje mål. I en snabb spelvändning i powerplayspelet avslutade Deilert kliniskt. Sex sekunder in på kvällens andra hemmapowerplay var det dags igen. Samma enhet men den här gången var det Alex Hutchings som direktsköt pucken i nät.

Almtuna skapade några lägen mot Mattias Pettersson i hemmamålet men utan att var riktigt nära ett mål. Björklöven stack upp i farliga anfall och Emil Lundberg och Sebastian Selin hade varsitt bra läge. Skotten i första perioden 8-7.

Hemmalaget skapade ett par bra lägen i inledningen av andra perioden då först William Eriksson var nära efter en retur och Alex Hutchings strax därefter direktsköt över.

Istället för ytterligare hemmamål slarvade Björklöven i ett uppspel i mittzonen och Almtuna kunde utnyttja spelvändningen till att göra 2-1 genom Hampus Harlestam. Almtuna kunde också göra 2-2, även denna gång efter att Björklöven slarvat. William Wiå direktsköt på pass från namnen Haag i ett två mot ett läge.

Björklöven kunde återta ledningen 14 minuter in i mittenperioden då Oskar Stål-Lyrenäs snappade upp en lös puck i offensiv zon och kunde sätta returen efter sitt eget skott i mål. Skotten i andra perioden 8-5.

Björklöven var nära att utöka sin ledning i inledningen av tredje perioden. William Eriksson hittade Emil Lundberg på bortre stolpen men Daniel Rosengren hann över med en snabb sidledsförflyttning. David Lindquist spelade fram Alex Hutchings men avslutet i ryggen på en lagkamrat. Emil Lundberg fick ytterligare ett läge men utan att kunna överlista Rosengren. Almtunas första skott på mål i tredje perioden kom efter 12.47!

Med 6.17 kvar av den tredje perioden drabbades Björklöven av ett matchstraff på backen Brian Cooper. Cooper tacklade en Almtunaspelare med en höfttackling som bedömdes som en Clipping med fem minuters utvisning som resultat.

Almtuna skapade direkt rejält tryck mot Pettersson i hemmamålet och närmast ett kvitteringsmål kom Sebastian Fakt med ett skott i stolpen. Ett tappert försvarande hemmalag redde ut de fem minuterna i fem mot fyra (sista minuten sex mot fyra med utplockad målvakt) och man kunde också spela bort den återstående dryga minuten efter det att Björklöven åter blev fem utespelare på isen. Ett jagande Almtuna noterades totalt för endast tre skott på mål den tredje perioden. Skotten totalt 25-15 i Björklövens favör.

Med den tredje raka 3-2 segern och totalt den fjärde raka segern behåller Björklöven serieledningen. Nu väntar några dagars vila från matchande. Nästa match spelas mot Vita Hästen i A3 Arena på onsdag. Biljetter till matchen hittar du som vanligt här.