Hemmaseger mot Västerås
Publicerad: 2023-03-03
Det blev seger med 3-0 i hemmamötet med Västerås ikväll

Det blev en tät och mållös förstaperiod när Björklöven mötte Västerås i en fullsatt Winpos Arena ikväll. Efter en stark inledning från Västerås var det Björklöven som var närmast ett ledningsmål då Nick Schilkey och Gerry Fitzgerald träffade målramen varsin gång. Skotten 9-8.

I den andra perioden fortsatte Björklöven att skapa de farligaste lägena och Jens Lööke med en ramträff och Alex Hutchings med en puck som gick utanför ett öppet mål var närmast. Västerås var inte ofarligt när de fick längre anfall i offensiv zon men också den andra perioden slutade mållös. Skotten 14-8.

Med bara dryga fem minuter kvar av den tredje perioden kunde Björklöven så till slut spräcka Johan Gustafssons målnolla. Fredric Weigel fick i sin comeback efter skada göra sitt tredje mål för säsongen när Alex Hutchings kastade in pucken framför mål. 2-0 kom minuten senare efter en elegant uppåkning längs högerkanten från Jens Lööke i spel fem mot fyra där han sedan hittade Alex Hutchings som utökade Björklövens ledning. Slutresultatet fastställdes i tom bur då Nick Schilkey i fritt läge lämnade över pucken till Scott Pooley som kunde göra sitt 26:e mål för säsongen. Skotten 10-6, totalt 33-22.

Björklövens nästa match spelas på onsdag då Västervik gästar Winpos Arena i den näst sista omgången av grundserien.