Andersson: "Väldigt mycket värt det"
Publicerad: 2019-07-31
Fredric Andersson är redo för veckans tester och nöjd med att fått en riktig försäsong det här året

Fredric Andersson har haft en bra sommar med en del resande då han och flickvännen har släkten på annat håll än Umeå.

-Sommaren har varit väldigt bra. Jag har varit på västkusten och jag har varit i Piteå, Stockholm och Umeå. Jag har träffat mycket släkt och kompisar. Det blir mycket att man reser runt då både jag och min flickvän Malin bor mittemellan våra familjer men det har varit skitbra.

Med allt resande kommer frågan om han hunnit träna något och svaret kommer snabbt.

-Självklart! Det har gått jättebra och upplägget man fått av Stefan Öhman har varit bra. Man har inte behövt följa det till punkt och pricka utan det finns utrymme för att göra vissa saker som man behöver jobba på lite mer. Programmet är superbra att ha som ram.

Dagens återsamling ser han framemot efter en lång och skön semester.

-Det ska bli skitkul och det känns som man varit ledig hur länge som helst. Det är på tiden att vi samlas igen tycker jag. Även fast man haft det jättebra på ledigheten så vill man sätta igång igen. Det ska bli kul att träffa de nya grabbarna som kommer och hälsa dem välkomna. Man är lite pirrig i magen och det ska bli roligt.

I Björklövens video på Hockeyallsvenskans Instagram fanns frågan med om vem som var mest peppad på att säsongen skulle börja och då svarade Oskar Stål Lyrenäs snabbt att det är Fredric Andersson.

-Självklart är jag superpeppad men jag tror de tänkte att det var svårt att välja ut en och då valde de mig för att vara snälla. Det var ett enkelt namn att komma på men det här är kanske inte som ett vanligt jobb där man suckar när semestern är slut. Det är lite annorlunda när man spelar ishockey tror jag. De flesta både längtar lite till semestern ska vara över, samtidigt som man känner att man ska få göra det man tycker är så otroligt roligt då.

Fredric Anderssons beskrivning av försäsongen är att den varit jobbig men väldigt givande.

-Försäsongen har varit tuff och jobbig där man behövt hålla ett stort fokus länge och ansträngt kroppen fysiskt till max. Jag tycker att det gett resultat och det har känts bättre och bättre. Det är roligt när man ser resultaten och då har det såklart varit väldigt mycket värt det.

Det har varit en försäsong som skiljer sig väldigt mycket från förra säsongens då han rehabiliterade sig efter en höftoperation.

-Ja, verkligen. Det sög ju lite förra året där man fick göra allting själv och hoppade på kryckor i början. Sen fick man bara använda en massa tråkiga maskiner som satt fast typ. Jag hade inte någon chans att bygga upp någon styrka förra året och inte heller den konditionen man vill.

Första matchen för Fredric var premiären hemma mot Modo och han märkte av avsaknaden av en riktig försäsongsträning då.

-I alla fall till en början. Har man inte en bra försäsongsträning är det också jobbigt att hänga i hela säsongen. Samtidigt var det mest operationen jag kände av och man brukar säga att det tar ett år innan man är helt bra. Jag hoppas och känner att höften är mycket, mycket bättre. Nu har det gått ett år och några månader sen operationen och jag tror att det kan vara skillnad på den biten med känslan i höften.

Andersson är nöjd med de spelare som värvats in till laget av Per Kenttä och gillar framförallt mixen av spelare.

-Det är spännande grabbar som värvats. Crandall, där vet man att han gillar att göra pinnar och det hoppas man att han tar med sig. Joe Cannata har jag dålig koll på men han har varit och tävlat på hög nivå i Nordamerika och det är ju skitbra. Det ska bli kul och man får träna på engelskan lite mer än förra året. Jag tycker att det verkar var en bra blandning av nyförvärv både ålders- och kvalitetsmässigt. De kan olika grejer känns det som.

Veckans tester är något han inte är speciellt orolig över och hoppas på fina resultat.

-Det kommer gå bra. Dessutom när man får vila lite mer än innan man gjorde förra testerna brukar det gå bra och man blir lite starkare av det. Testerna brukar ligga över en under semestern på ett sätt som gör att man tränar, vilket jag tror är syftet med att ha de här testerna på en gång.

Mikael Kassman