Inför matchen mot Skellefteå

23 augusti 2019 12:00

Dags för ny träningsmatch då Skellefteå på bortais väntar


Ytterligare en knapp vecka av träning på is har passerat efter Björklövens seger mot finska Sport och ikväll stundar alltså rivalmöte med Skellefteå. Björklöven inledde träningsmatchandet för säsongen med en uddamålsförlust mot Luleå 0-1 innan man alltså besegrade Sport från Vasa med klara 6-2. Kvällens motståndare Skellefteå spelade igår sin andra träningsmatch då man förlorade med 3-1 mot Luleå. I träningsmatchpremiären föll man efter straffläggning mot Modo.

Björklövens nyförvärv Justin Crandall ger i sin ”inför matchen intervju” sin syn på den första tiden i Umeå och mötet med Skellefteå.

-Den första tiden har varit bra och alla är väldigt vänliga. Det är en bra grupp och försäsongen handlar ju mycket om att lära känna varandra och skapa lite kemi. Jag är jätteladdad inför matchen mot Skellefteå. Det är givetvis en rivalitet mellan lagen så det är en viktig match för oss.

Hela intervjun med Justin Crandall hittar du här.

Björklövens nye assisterande tränare Robert Kimby ser också fram mot kvällens match med tillförsikt och han tycker att det sett bra ut för laget på träningarna i veckan.

-Det ska bli kul. Det är ett bra motstånd att mäta oss mot. Jag tycker det har sett bra ut med det vi jobbat på och vi vill ju se små steg hela tiden.

Hela intervjun med Kimby kan du höra här.

Tränare Kimby och Joakim Fagervall har tagit ut följande trupp där Alexander Hellström, Emil Norberg och Kristoffer Söder står över kvällens match:

35 Joe Cannata (30 Mattias Pettersson)

4 Alexander Deilert – 18 Brian Cooper

26 Oliver Larsen – 48 Alexander Popovic

52 August Tornberg – 57 Hardy Häman-Aktell

24 Ludvig Stenvall

37 Alex Hutchings – 77 David Lindquist – 28 Justin Crandall

79 Emil Lundberg – 13 Fredric Andersson – 71 Oskar Stål-Lyrenäs

29 Alexander Wiklund – 20 Pontus Andreasson – 40 Sebastian Selin

21 Erik Rainersson - 22 Mattias Fahlesson – 53 Lukas Ericsson

11 William Eriksson

Matchen startar kl 19.00 ikväll i Skellefteå Kraft Arena.