Ny huvudtränare klar

23 april 2020 14:00

Hans Wallson blir Björklövens huvudtränare de kommande två säsongerna


Björklöven har skrivit ett tvåårskontrakt med Kirunabördige Hans Wallson. 53-årige Wallsons egna spelarmeriter är primärt från ett tjugotal säsonger i Kiruna.

-Jag är glad att vi kunnat knyta till oss en så meriterad tränare till Hockeyallsvenskan. Hans har gedigna hockeykunskaper och blir en fin tillgång till Björklöven och vår långsiktiga plan att nå SHL, säger Björklövens sportchef Per Kenttä.

Tränarkarriären inleddes som juniortränare i Skellefteå 2009 innan han 2013 fick ta över Skellefteås SHL-lag under andra halvan av säsongen. Han ledde laget till två raka SM-guld och därefter två ytterligare finaler. Efter fyra framgångsrika år i Sverige blev det en och en halv säsong i ZSC Lions i schweiziska ligan NLA.

-Det känns riktigt bra och jag är både taggad och laddad. Jag följde Björklöven förra säsongen och man har startat en resa där man har en imponerande publikintresse som inte många lag matchar. Det känns kul att komma till en klubb som är på väg uppåt och och det blåser positiva vindar runt hela föreningen. Att få var med och vara en del av den resa som förhoppningsvis tar oss till SHL lockar väldigt mycket, säger Hans Wallson.