Förlust mot Skellefteå
Publicerad: 2019-08-23
Det blev förlust med 3-0 när Björklöven ikväll mötte Skellefteå på bortais

Den första perioden av kvällens försäsongsderby mellan Skellefteå och Björklöven präglades av utvisningar och åter utvisningar. Björklöven drabbades värst med hela fem tvåminutersstraff medan Skellefteå fick två. I inledning var det Björklöven som såg piggast ut och Hardy Häman-Aktell fick testa sitt skott vid ett par tillfällen. Björklöven fick också bra snurr med förstakedjan på isen innan Justin Crandall drabbades av matchens första utvisning. Skellefteå utnyttjade sitt powerplay då Robin Alvarez kunde sätta en sargretur i nät när Björklöven inte fick undan pucken.

Stärkta av sina powerplay var det mycket Skellefteå under resterande delen av perioden. Björklöven fick nöja sig med att sticka upp i enstaka lägen; det farligaste då Alex Hutchings frispelades på offensiv blålinje av Alexander Deilert. Gustav Lindvall i Skellefteåmålet klarade. Skotten i första perioden 13-5 i hemmalagets favör.

Björklöven inledde andra perioden bäst och Alex Hutchings och Oliver Larsen var nära vid varsitt tillfälle. Kort därefter kom Skellefteå i en två mot ett kontring där pucken träffade insidan på Joe Cannatas vänsterstolpe inte mindre än två gånger. Efter att lagen fått några utvisningar blev det åter lite spel fem mot fem och Andreas Wingerli skapade en dubbelchans där Joe Cannata fick visa prov på sin skicklighet.

När Edwin Hedberg utvisades två minuter för en målvaktsinterference skapade Björklöven ett par bra lägen för kvittering. August Tornberg och Alex Hutchings lyckades dock inte överlista Gustav Lindvall. Istället stack Oscar Möller upp i en kontring 4 mot 5 och var nära att ge Skellefteå en tryggare tvåmålsledning.

I mittenperiodens slutskede bjöd Skellefteå Björklöven på ett öppet läge då Alexander Wiklund fick pucken till skänks bakom offensivt mål. Wiklunds inspel hittade Sebastian Selin som fick se sitt direktskott räddas av Lindvall. Skotten i andra perioden 6-16.

Den tredje perioden bjöd på färre chanser och mer försiktigt spel från lagen. Skellefteå kunde relativt enkelt avstyra Björklövens kvitteringsjakt och de riktigt klara chanserna var få. Pigge Sebastian Selin skapade ett av de bättre lägena men utan att få utdelning.

Med dryga tre minuter kvar av tredje perioden tog Björklöven time out och duktige Joe Cannata lämnade plats för en extra utespelare. Efter visst Björklöventryck med chanser för Alex Hutchings och Justin Crandall kunde Skellefteå istället sätta 2-0 i tom bur. Skellefteå kunde också kort därefter sätta ytterligare en puck i Björklövens tomma bur och spika slutresultatet till 3-0. Skotten i tredje perioden 12-10, totalt 31-31.

För Björklövens del väntar tre matcher nästa vecka. Först på onsdag då SCA-cupen inleds med match mot Modo i Fjällräven Center. Därefter avslutas SCA-cupen med två matcher i Gärdehov då man möter Timrå på fredag och slutligen Mora på lördag.