Hemmaförlust mot Almtuna
Publicerad: 2022-10-05
Det blev förlust med 2-1 i mötet med Almtuna ikväll

Utvisningarna duggade tätt i den första perioden när Björklöven och Almtuna möttes i Winpos Arena inför närmare 4000 åskådare ikväll. Almtuna drog nytta av ett av sina numerära överlägen och Jacob Svensson styrde in 1-0 redan efter fyra minuter. Björklöven var nära en kvitteringspuck vid några tillfällen men utan att få hål på Oliver Håkansson i bortamålet. Skotten i perioden 10-11.

I mittenperioden var det Björklöven som förde spelet men de riktigt klara målchanserna var få. Istället var Almtuna nära utökad ledning då man kontrade effektivt. Perioden mållös och skotten 15-8.

Björklöven fortsatte att söka en kvitteringspuck men inte heller i den tredje perioden lyckades man skapa något rejält tryck mot bortamålet. En ramtraff efter styrning var det närmaste man kom. I en omställning kunde Almtuna istället sätta 0-2 genom Viktor Hertzberg. Via en soloprestation av Maxime Fortier fick Björklöven utdelning och viss kontakt med knappa nio minuter kvar av den tredje perioden. Med utplockad målvakt sökte man en kvittering men Almtuna lyckades freda sitt mål och tog trepoängaren. Skotten 11-10, totalt 36-29.

Björklöven spelar sin nästa match på fredag då Östersund står för motståndet.