Uddamålsseger i Karlskoga
Publicerad: 2021-11-30
Det blev seger med 3-2 i kvällens bortamatch

Axel Ottosson var nära att sätta en tidig ledningspuck men Ottosson fick se pucken träffa utsidan på målnätet. Björklöven redde ut en tidig utvisning och när man fick ett eget powerplay tog man ledningen då Gerry Fitzgerald serverades öppet mål av Gustav Possler.

BIK Karlskogas notoriske målskytt Henrik Björklund petade in 1-1 på egen retur bakom Joona Voutilainen. Ett nytt powerplay för Björklöven resulterade i 2-1 då Alex Hutchings kunde peta in en retur efter att Fredric Andersson jobbat loss pucken framför mål. Skotten i perioden 6-11.

BIK Karlskoga fick inleda perioden med att avsluta sitt powerplay man hade med sig från den första perioden men utan att få utdelning. Sebastian Selin kunde senare åka sig till ett friläge men hårt uppvaktad lyckades han inte få in pucken i mål. I en snabb spelvändning var William Eriksson nära att sätta 3-1 men han fick inte till avslutet.

Efter periodens powerbreak var det en hel del puckinnehav från hemmalaget men Joona Voutilainen spelade fortsatt stabilt. Olle Liss kunde sedan efter en elegant soloprestation sätta 3-1. Kort innan andra perioden slut var Christopher Bengtsson nära ytterligare ett mål men 3-1 stod sig perioden ut. Skotten 11-5 i hemmalagets favör.

Det var en storspelande Joona Voutilainen som höll Björklövens tvåmålsledning intakt i den tredje perioden. Det var hemmalaget som stod för det mesta i chanväg och Björklöven fick ägna sig åt kontringar. Christopher Bengtsson och Ryan Gropp nära vid ett par tillfällen men annars mest spel i Björklövens zon. Med åtta minuter kvar kom en reduceringspuck då David Lilja styrde in 3-2 bakom Voutilainen. En rejäl BIK forcering i slutskedet men resultatet stod sig och Björklöven säkrade därmed tre nya poäng. Skotten 15-4, totalt 32-20.

Håll utkik på Björklöven Play för det senaste kring Björklöven.

Björklöven spelar sin nästa match på fredag hemma mot Tingsryd. Biljetter hittar du som vanligt här.