Backlån ansluter

25 november 2021 15:30

Björklöven lånar backen Kim Johansson från Luleå


Med anledning av Veeti Vainios långtidsskada har Björklöven önskat komplettera sin backsida. Nu står det klart att Kim Johansson anslutar på lån från Luleå.

-Framförallt ska det bli väldigt roligt att spela matcher och att få göra det i Björklöven som är en anrik förening känns riktigt bra. Det ska bli fantastiskt att ha Hockeyallsvenskans bästa fans på min sida för det har alltid varit extremt tufft att komma till Umeå och möta Björklöven. Nu ser jag framemot att träffa grabbarna i laget och hoppas att få ha riktigt kul på isen, säger Kim Johansson.

23-åringen spelade förra säsongen i Vita Hästen där han gjorde 34 poäng på 52 matcher från sin backplats. Inför den här säsongen flyttade Johansson hem till Luleå för spel med Luleå i SHL. Det har blivit tretton matcher i SHL säsongen 21/22.

-Vi har haft tunt på backsidan ett tag så det här blir en bra lösning för oss. Kim är en back som snabbt kommer anpassa sig till vårt spel och kommer att bidra med sitt passningsspel och spelsinne, säger Björklövens sportchef Per Kenttä.

Lånet av Kim Johansson gäller tills vidare och han är spelklar till morgondagens match mot Karlskoga.