Seger i första träningsmatchen
Publicerad: 2022-08-12
Det blev seger efter förlängning när Björklöven ikväll mötte finska liigalaget Sport från Vasa på bortais

Det var Sport som inledde kvällens match bäst och man kunde också ta ledningen halvvägs in i första perioden då Axel Holmström styrde in 1-0 i powerplay bakom Joona Voutilainen. Björklöven stack upp i en del farliga spelvändningar och närmast en kvittering var Christopher Bengtsson när Kim Johansson spelade fram. Hemmalagets mål i powerplay blev dock första periodens enda.

Björklöven jobbade sig in i matchen i den andra perioden och fick också utdelning då pigge Maxime Fortier kunde styra in 1-1 efter en elegant passning från Jacob Andersson. Glädjen blev dock kortvarig då Sport återtog ledningen omgående. Matchens andra utvisning drabbade också Björklöven men denna gång lyckades man reda ut det numerära underläget och 2-1 stod sig perioden ut.

Björklövens farligaste kedja med Fortier, Bengtsson och Fredric Andersson fortsatte att skapa lägen och när Daniel Rahimi hittade Fortier på högerkanten kunde han kvittera med sitt andra mål för kvällen. Björklöven var också nära ett ledningsmål när Fredric Weigel gav Scott Pooley ett öppet läge men Pooley lyckades inte få pucken över mållinjen. Sport var nära att återta ledningen kort därefter när man fick ett friläge men hemmaspelaren fick inte till avslutet. Det blev inga fler mål under ordinarie matchtid utan matchen gick till förlängning.

I förlängningen kunde Jacob Andersson stöta in en retur efter skott från Joel Mustonen redan efter dryga halvminuten och därmed avgöra matchen.

Det bjöds på en extra straffläggning där Björklöven lyckades sätta två av tre straffar (Pooley och Mustonen målskyttar) medan Joona Voutilainen räddade Sports båda straffar.

Ny match lagen emellan väntar imorgon i Umeå. Biljetter till matchen hittar du här.