Seger mot Almtuna
Publicerad: 2022-01-05
Det blev seger med 3-0 mot Almtuna

Almtuna inledde kvällens match bäst och man skapade ett par bra lägen mot Joona Voutilainen redan de första minuterna. Man fick också en chans att spela powerplay men utan att kunna få målmässig utdelning. Björklöven åt sig in i matchen successivt och kunde också ta ledningen precis efter Almtuna klarat av ett boxplay. Alexander Wiklund pricksköt ledningspucken i nät efter att ha vandrat in från högerkanten. Axel Ottosson var nära att utöka Björkövens ledning i slutminuten men Ottosson fick inte till avslutet i ett bra läge. Skotten i perioden 8-4.

Felix Girard kunde via ett slagskott ge Björklöven en tvåmålsledning två minuter in i mittenperioden. Almtuna fick sedan två chanser att spela fem mot fyra utan att komma närmare i målprotokollet. Björklöven kontrollerade spelet och man var också ytterst nära 3-0 när Olle Liss serverades i princip öppet mål av Christopher Bengtsson. Viktor Andrén bjöd dock på en jätteräddning och höll därmed Almtuna kvar i matchen. Knappt 16 minuter in i mittenrundan kom en patenterad snabb omställning där William Erikssons friläge räddades av Viktor Andrén men Viljami Juusola stötte in returen och sitt första mål i Björköventröjan. Skotten i andra perioden 10-10.

Björklöven kontrollerade spelet väl i den tredje perioden och även om Almtuna hade en hel del puck var de riktigt klara målchanserna få. När chanserna väl uppkom stod storspelande Joona Voutilainen i vägen. Tobias Liljedahl fick ett friläge men Voutilainen klarade. William Eriksson kunde så när utöka sin målsvit men pucken stannade på Almtunas mållinje. Björklövens spelvändningar var flera gånger nära att punktera matchen men Almtunas jakt på reducering och Björklövens försök till utökad ledning blev resultatslösa och den tredje perioden utan mål. Skotten 12-4, totalt 30-18.

Det senaste kring Björklöven hittar du som vanligt på Björklöven Play.