Förlust i kvällens match
Publicerad: 2021-08-18
Det blev förlust med 2-5 när Björklöven ikväll mötte Skellefteå på bortais

Björklöven kunde gå ifrån till en tidig tvåmålsledning i den första perioden. Det första målet kom efter att Linus Karlsson råkade slå in pucken med handen i eget mål. Felix Girard siste Björklövenspelare på pucken. 2-0 kom kort därefter när Gerry Fitzgerald styrde in ett backskott från lånet från Luleå J20 Viljami Juusola. Skellefteå kunde reducera till 1-2 innan den första perioden var slut. Skotten 10-5 till hemmalaget.

I mittenperioden fick Skellefteå med sig några utvisningar och man kunde också utnytta ett av de numerära överlägena till att sätta 2-2. Björklöven stod emot bra i spelet fem mot fem och debuterande Veeti Vainio bjöd på några fina uppåkningar från sin backposition. Skotten i andra perioden 11-7.

När Björklöven fick chansen att spela numerärt överläge i den tredje perioden var det istället Skellefteå som tog ledningen. Hemmalaget utökade också till 4-2 strax därefter. Björklöven gjorde ett försöka att närma sig i målprotokollet men Oscar Möller kunde sätta 5-2 i tom bur. Skotten i tredje perioden 16-14, totalt 37-26.

Det senaste från Björklöven hittar du som vanligt på Björklöven Play.

Björklövens nästa match spelas på fredag i A3 Arena då Timrå gästar.