J18: Strafförlust i derbyt
Publicerad: 2018-12-09

Björklöven J18 förlorade efter straffar mot Skellefteå i gårdagens match

Björklövens J18-lag blev i veckan helt klart för allsvenskan efter jul i och med att Östersund förlorade mot Timrå och därmed inte längre ens har en teoretisk möjlighet att nå Björklöven ovanför strecket. I går spelade Björklöven mot serieledande Skellefteå i den näst sista omgången av grundserien. Den första perioden blev mållös. Björklöven kunde sedan genom Ludvig Nilsson ta ledningen 12.45 in i mittenperioden. Skellefteå kvitterade dryga sju minuter in i tredje perioden genom Axel Bergqvist och matchen gick till förlängning.

Förlängningen blev mållös och matchen gick till straffar. Björklöven lyckades inte överlista Hugo Marklund i hemmamålet och då Gabriel Säll och Arvid Mella gjorde mål för Skellefteå gick tvåpoängaren i derbyt till Skellefteå. Skotten totalt 31-22 i Skellefteås favör.

Björklöven avslutar grundserien senare idag med match mot Vännäs.

Vi gratulerar Björklöven J18 till en stark genomförd grundserie och till platsen i J18 Allsvenskan Norr efter jul.