Förlust mot Karlskrona
Publicerad: 2019-12-04
Ett mållöst Björklöven förlorade kvällens bortamatch mot Karlskrona

Det blev en ganska tempofattig inledning som också hindrades av ett avbrott med anledning av problem med sargen. Det var Björklöven som stod för de chanser som skapades och Tyler Vesel och Justin Crandall var nära vid varsitt tillfälle. Farligaste chansen i inledningen då Fredric Weigel serverade Emil Lundberg ett bra skottläge efter att Björklöven kommit två mot en.

Med fem minuter kvar av första perioden utvisades Alexander Wiklund och det tog bara 26 sekunder innan Daniel Norbe pricksköt 1-0 från blålinjen bakom en skymd Joe Cannata.

Fredric Weigel fick ett öppet skottläge under en avvaktande utvisning men Tanner Jaillet fortsatt stabil i hemmamålet. Karlskrona drabbades av två utvisningar samtidigt vilket gav Björklöven fem mot tre i två minuter. Närmare än en dansande puck på mållinjen kom inte Björklöven under utvisningarna efter ganska blekt spel i numerärt överläge. Skotten i första perioden 3-15.

Björklöven skapade ett bra läge i andra periodens inledning då Erik Rainersson hittade David Lindquist i ett flygande anfall men Tanner Jaillet förhindrade nätkänning med en jätteräddning. Karlskrona lyckades annars begränsa Björklövens chanser och trots att bortalaget fick spela fem mot fyra tre gånger kunde man inte hitta någon kvitteringspuck. Powerplayspelet stämde inte riktigt för Björklöven och målchanserna var få. Skotten i mittenperioden 8-4.

Björklöven fick inleda tredje perioden i powerplay men inte heller den här gången blev det särskilt farligt. Istället var Karlskrona nära i en kontring i spel fyra mot fem. Karlskrona fick två chanser att spela fem mot fyra och vid det andra tillfället var det dags för nytt powerplaymål. Mikael Roslund direktsköt 2-0 bakom Cannata.

Björklöven visade lite bättre fart och intensitet efter målet men de riktiga klara chanserna var fortsatt få. Närmast en reducering var Brian Cooper som prickade stolpen från blålinjen. När Joe Cannata lämnade plats för en extra utespelare kunde Karlskrona avgöra matchen definitivt med 3-0 i tom bur. Målskytt Philip Rondahl. Skotten i tredje perioden 9-12, totalt 20-31.

För Björklöven väntar en resa norrut och laddning inför match mot Modo i A3 Arena på lördag.