Förlust efter straffar
Publicerad: 2021-12-29
Det blev förlust med 4-3 efter straffar i kvällens hemmamatch mot BIK Karlskoga

Björklöven redde ut ett tidigt boxplay innan man kunde ta ledningen åtta minuter in i den första perioden. Axel Ottosson målskytt efter en fin uppåkning. Albert Lyckåsen kunde sedan kvittera på ett skott från blålinjen. Skotten i den första perioden 11-8.

BIK Karlskoga rivstartade i den andra perioden då David Lindquist kunde peta in ledningspucken bakom Claes Endre. Alexander Wiklund var därefter nära en kvittering då han prickade ribban med ett rappt skott. Lagen fick varsin chans att spela fem mot fyra utan utdelning. Närmast ett mål var BIK Karlskoga i spel fyra mot fem men Endre räddade det öppna läget. William Pethrus kunde utöka bortalagets ledning dryga två minuter innan andra periodens slut med ett skott från blålinjen. Skotten i perioden 11-12.

Björklöven kom ut med full fart i den tredje perioden och fick också utdelning genom William Eriksson. Hemmalaget kunde också kvittera med dryga sju minuter kvar av den tredje perioden då Olle Liss frispelade Alexander Wiklund som inte gjorde något misstag. BIK Karlskoga hann med ett stolpskott innan periodens slut. Skotten i perioden 9-7.

I förlängningen var det BIK Karlskoga som skapade mest och Claes Endre fick bjuda på ett par jätteräddningar. Efter den mållösa förlängningen var BIK Karlskoga kliniska i straffläggningen och satte samtliga sina tre straffar. Extrapoängen därmed till bortalaget. Skotten 33-32.

Det senaste kring Björklöven hittar ni som vanligt på Björklöven Play.

Björklövens nästa match spelas onsdagen 5 januari på bortaplan mot Almtuna.