Inför matchen mot AIK

11 oktober 2019 12:00

Ikväll väntar bortamatch mot AIK på Hovet i Stockholm


Björklöven besegrade BIK Karlskoga med 6-3 i onsdagens hemmamatch och behåller därmed serieledningen inför kvällens omgång. Sebastian Selin och Fredric Andersson tvåmålsskyttar senast. Justin Crandall och William Eriksson övriga målskyttar.

Ikväll väntar AIK som inlett säsongen med lite blandade resultat. Man har två raka trepoängare (Västervik och Timrå) och de första åtta matcherna har inneburit totalt nio poäng och en elfteplats för laget som länge var med och slogs om SHL-uppflyttning förra säsongen. Det är till stora delar ett nytt AIK som ställs på benen den här säsongen och bland annat återfinns fyra ex-AIK:are i Björklöventröjan den här säsongen (Andreas Hjelm, Brian Cooper, Alexander Deilert och Justin Crandall).

I Björklöven är det Justin Crandall som gjort flest poäng med elva (3+8). Därefter följer lagkapten Fredric Andersson med nio (6+3). Anderssons sex gjorde mål är också flest i laget. Joe Cannata står noterad för 95 % i räddningsstatistiken. I AIK är det Jacob Svensson som är poängbäst med sex poäng (1+5) före Sam Marklund och Johan Porsberger. Johannes Jönsson och August Hedlund har delat på målvaktsrollen och de ligger på ca 89 % i räddningar båda två.

Björklövens lag i kväll:

35 Joe Cannata (30 Mattias Pettersson)

12 Brian Cooper – 26 Oliver Larsen

22 Andreas Hjelm – 24 Ludvig Stenvall

5 Hardy Häman Aktell - 52 August Tornberg

90 Alex Hutchings – 77 David Lindquist – 91 Justin Crandall

29 Alexander Wiklund – 13 Fredric Andersson – 40 Sebastian Selin

11 William Eriksson – 96 Pontus Andreasson - 71 Oskar Stål-Lyrenäs

70 David Eriksson – 19 Kristoffer Söder – 21 Erik Rainersson

10 Emil Norberg

Alexander Hellström, Alexander Deilert, Lukas Ericsson och Emil Lundberg saknas ikväll.

Nedsläpp klockan 19.00.