Första nyförvärvet klart

15 april 2019 14:00

Björklövens första nyförvärv blir Pontus Andreasson från Frölunda som skrivt på för 2 år


20-årige Pontus Andreasson som ursprungligen kommer från Munkedals BK har tillhört Frölundas organisation men spelade föregående säsong i Hockeyettan med Hanhals. Som utlånad till Hanhals producerade han 38 poäng på 38 matcher.

  • Pontus Andreasson är en teknisk och offensiv center med bra driv som även kan spela ytterforward. Han har framtiden för sig och vi är glada att han valt att skriva ett tvåårskontrakt med Björklöven, säger Björklövens sportchef Per Kenttä.

Andreasson har också hunnit med en match i SHL under säsongen 2017/18 och han hade då en mycket fin säsong i J20 SuperElit med Frölunda där han snittade drygt en poäng per match med 45 poäng på 44 matcher.

  • Det bli jätteroligt att komma till Umeå och Björklöven och det känns skönt att veta att det är ett längre kontrakt, då kan man spela ut lite mer. Jag vill etablera mig i Hockeyallsvenskan och vara med Björklövens resa för att bli ett topplag igen. Nu när Per Kenttä kommit till Björklöven känns det som man har en riktigt bra organisation och det ska bli kul att vara med framöver, säger nyförvärvet Pontus Andreasson.