Bortaseger
Publicerad: 2022-03-29
Det blev seger med 3-1 i kvartsfinalmatch 3

Västerås fick en drömstart på kvällens match då man tog ledningen redan efter knappa halvminuten. Lukas Zetterberg målskytt. Stärkta av målet fortsatte Västerås att trumma på men Joona Voutilainen stod emot. William Eriksson kunde sätta kvitteringspucken åtta minuter in i perioden i spel fyra mot fyra då han fick fritt läge i slottet. När Västerås drabbades av två utvisningar i samma sekvens kunde Björklöven sätta 2-1 i spel fem mot tre. Gerry Fitzgerald pricksköt via ett direktskott. I det fortsatta fem mot fyra spelet soloåkte Axel Ottosson genom ett passivt Västeråsförsvar och satte 3-1. Västerås fick två chanser i spel fem mot fyra i slutet av perioden men 3-1 stod sig. Skotten 8-12.

Den andra perioden bjöd på färre målchanser. Den farligaste chansen för Björklöven då Gerry Fitzgerald kom helt fri mot Linus Ryttar som dock klarade. Västerås hade sitt kanske bästa läge i spel fyra mot fem då Gabriel Kangas kom i fritt läge. Skotten i den mållösa mittenperioden 6-9.

William Eriksson fick ett jätteläge framför Linus Ryttar i inledningen av den tredje perioden och pucken gick till slut över mållinjen men målet dömdes efter videobedömning bort. Efter slarv från Björklöven kunde Västerås Jimmy Jansson slita sig fri men avslutet klarades av Joona Voutilainen. Västerås fick ett par chanser i powerplay men Björklövens boxplayspel var starkt och de riktigt klara chanserna till reducering få. I slutet av matchen hakades Fredric Andersson i friläge och det utdömdes straff. Straffen missades dock av Jesper Lindgren. Västerås forcering med utplockad målvakt blev resultatlös och 3-1 stod sig matchen ut. Skotten 14-9, totalt 28-30.

I och med segern leder Björklöven matchserien med 2-1. Ny match i Västerås väntar på torsdag.

Det senaste kring Björklöven hittar du som vanligt på Björklöven Play.