Amerikansk back klar

27 april 2019 10:00

Backen Brian Cooper är klar för säsongen 19/20


Den amerikanske backen Brian Cooper blir nästa pusselbit i Björklövens lagbygge. Den 25-årige backen gjorde 19 matcher med Milwaukee Admirals i AHL och fem matcher med Atlanta Gladiators i ECHL förra säsongen innan han anslöt till AIK i februari. I AIK blev det totalt 12 matcher och sju poäng under slutdelen av grundserien och i kvalspelet.

  • Brian Cooper är en stabil tvåvägsback med bra skridskoåkning som känner till Hockeyallsvenskan sedan tidigare. Han har sina styrkor i defensiven men det finns även en uppsida i det offensiva spelet. Jag tycker att han är ganska allround. Jag kunde studera honom på närmare håll i den Hockeyallsvenska finalen och där tycker jag att han imponerade i AIK, säger Björklövens sportchef Per Kenttä.

Cooper har fyra collegesäsonger med spel i University of Nebraska-Omaha samt närmare 120 matcher i AHL på meritlistan. Han draftades i femterundan 2012 av Anaheim.

  • Det känns väldigt spännande att komma till Björklöven och jag tyckte om att spela i Hockeyallsvenskan förra säsongen. Jag vet att Björklöven är en klassisk klubb som vill vara ett topplag och vinna mycket matcher. Det passar mig såklart mycket bra då jag gillar att vinna hockeymatcher och spela i ett bra lag, säger Brian Cooper.

Kontraktet med Cooper är skrivet över säsongen 19/20 och han beräknas ansluta till laget i början av augusti. Vi hälsar Brian välkommen till Umeå och Björklöven!