Dags för seriepremiär för J18

14 september 2019 10:00

På söndag inleds J18 Elit Norra för Björklövens del


Björklövens J18-lag inleder sitt spel i J18 Elit Norra med match mot Skellefteå på söndag. Hemmapremiären spelas lördagen därpå då Sundsvall gästar A3 Arena. 22 omgångar, hemma- och bortamöte med de andra elva lagen, ska spelas fram till början av december och därefter avgörs vilka lag från de fyra olika regionala J18 Elit som når spel i J18-allsvenskan norr respektive söder efter jul. Förra säsongen slutade Björklöven fyra i spelet före jul, för att sedan landa på tionde plats i norrallsvenskan efter jul. I sextondelsfinalen mot Brynäs blev det respass i två raka matcher.

Årets J18-kull består primärt av spelare födda 2002 och 2003. Ansvarig för Björklövens J18-lag är även denna säsong Joakim Engström. Engström ser fram mot starten av serien med tillförsikt.

-Vi har ett taggat lag som längtar till premiären mot Skellefteå och vi har haft bra förberedelser inför säsongen. Joakim Lehto har sett till att de fysiska förutsättningarna är de bästa någonsin. Det har vi bevis på i de fystester som har gjorts under försäsongen. Vi har också en ny spelidé som känns väldigt rolig och kreativ så jag ser verkligen framemot att säsongen ska börja på allvar, kommenterar Engström seriestarten.

Vi önskar laget lycka till inför premiären och med den kommande säsongen!