Pettersson nollade Mora
Publicerad: 2019-12-02
Björklöven besegrade Mora med 3-0 inför drygt 4000 åskådare i A3 Arena ikväll

Björklöven tryckte gasen i botten från start i kvällens match och man skapade redan i matchinledningen ett par bra lägen mot Isak Wallin i Moramålet. Mora stack emellan med en kontring där Oskar Svanlund avslutade ett 2 mot 1 läge strax utanför.

Hemmalaget fortsatte att rada upp chanser och Justin Crandall var nära vid ett par tillfällen. Den ena gången efter en läcker framspelning från Tyler Vesel.

Björklöven var nära en ledningspuck också när man spelade boxplay då först Alexander Wiklund och sedan David Lindquist kom fri mot Wallin. Mora stack upp och prickade insidan på stolpen då Brendan Ranford testade Mattias Pettersson som vaktade hemmamålet ikväll.

Med tre minuter kvar av perioden fick Isak Wallin kapitulera då Fredric Weigel frispelade Pontus Andreasson till hans åttonde mål för säsongen. Perioden avslutades med att Mora drog på sig en tvåminutersutvisning. Skotten i perioden 17-4.

Björklöven inledde andra perioden med ett ganska svagt spel i powerplay. Farligaste chansen då Alexander Deilert fick glida in mitt i slottet. Mora skapade ett par bra lägen under mittenperiodens första halva men Mattias Pettersson höll sin målnolla intakt.

Tretton minuter in i perioden kunde Oliver Larsen sätta 2-0 bakom en starkt spelande Isak Wallin. Larsen kom som släpande spelare i ett flygande anfall. Efter målet blev det mycket Björklöven. Pontus Andreassons gav Emil Lundberg ett bra läge innan Justin Crandall kort därefter kunde sätta 3-0. Framspelningen elegant från Alex Hutchings. Under en avvktande utvisning var Fredric Weigel nära att utöka hemmalagets ledning då Zach Palmquist skottpassade. Skotten 13-9.

Mora inledde tredje perioden bra och Johan Persson och Mattias Nörstebö fick varsitt bra skottläge. Efter en lite trög inledning skapade Björklöven chanser igen. Alexander Wiklund fick en dubbelchans men Isak Wallin klarade.

När Björklöven fick en chans att spela fem mot fyra radade man upp chanser för ett 4-0 mål. Tyler Vesel prickade stolpen, Sebastian Selin var nära och både Fredric Weigel och Andersson hade varsin bra chans utan att få hål på Wallin. Det blev inga fler mål i matchen utan 3-0 från den andra perioden blev också slutresultat. Skotten 15-15, totalt 45-28.

Nästa match för Björklöven är redan på onsdag då Karlskrona borta väntar.