Seger och finalplatsen klar
Publicerad: 2021-04-16
Björklöven besegrade BIK Karlskoga med 8-5 i den sjunde avgörande semifinalen

Björklöven fick en kanonstart på kvällens avgörande semifinalmatch då Justin Crandall kunde slå in 1-0 på volley från nära håll redan efter dryga halvminuten. Lagkapten Fredric Andersson utökade till 2-0 drygt tre minuter senare. BIK Karlskoga satte en reduceringspuck innan det var det dags för 3-1 i powerplay från Justin Crandall.

Alexander Deilert kunde via två mål under andra halvan av mittenperioden ge Björklöven en ledning med 5-1 inför den tredje perioden. Båda Deilerts mål kom i spel fyra mot fyra.

Alex Hutchings satte 6-1 i inledningen av tredje perioden och matchen såg avgjord ut. BIK Karlskoga stod för en enorm upphämtning där man reducerade fyra gånger under periodens andra halva och tog matchen till ett uddamålsunderläge. Björklöven lyckades med nöd och näppe reda ut hemmalagets forcering och man kunde med två mål i tom bur, det andra där Alexander Deilert fullborde sitt hattrick, säkra finalplatsen och fastställa slutresultatet till 8-5.

Statistik från matchen hittar du här.

Det senaste kring Björklöven hittar ni som vanligt på Björklöven Play.

Finalserien mot Timrå där vinnaren i bäst av sju matcher når en plats i SHL säsongen 21/22 inleds på söndag med bortamatch i Timrå.