Tvåsiffrigt i premiären
Publicerad: 2021-09-24
Det blev seger med hela 10-2 i kvällens bortamatch mot Södertälje

Björklöven fick en drömstart i kvällens seriepremiär mot Södertälje då Veeti Vainio kunde förvalta ett två-mot-ett läge kliniskt redan efter 40 sekunders spel. Södertälje fick därefter att par lägen att spela powerplay men istället för kvittering blev det under den andra utvisningen 0-2 genom Alexander Wiklund.

Olle Liss satte 3-0 framspelad av Axel Ottosson och kapten Fredric Andersson ville inte vara sämre utan gjorde 4-0 på pass av Alexander Wiklund. I sin tredje chans till numerärt överläge kunde Södertälje reducera till 1-4 genom Emil Alba. Skotten i förstaperioden 13-10.

Björklöven lyckades inte utnyttja en chans i fem mot tre i andra periodens inledning men med en man mer på isen kunde Ryan Gropp göra sitt första mål i Björklöventröjan efter ett skott i ramen från Gerry Fitzgerald. Veeti Vainio fick fem minuters utvisning för en knätackling men det hindrade inte Fredric Andersson att sätta 1-6 i spel i numerärt underläge. Södertälje fick därefter chansen att spela fem mot tre i nästan två minuter men uppoffrande försvarsspel samt storspel av Claes Endre i målet redde ut stormen. Skotten i mittenperioden 11-6.

Södertälje satte en reduceringspuck fem minuter in i tredje perioden men sedan var det Björklöven genom William Eriksson och Gustav Possler utökade till en ledning med 8-2. Christopher Bengtsson fick göra mål på sitt gamla lag och Olle Liss kunde med sitt andra mål i matchen fastställa slutresultatet till 2-10. Skotten i tredje perioden 8-14, totalt 32-30.

Det senaste kring Björklöven hittar du på Björklöven Play.

Nästa match är hemmapremiären mot Kristianstad på onsdag.