Backen kommer hem

15 maj 2020 20:38

Daniel Rahimi återvänder till Björklöven


Den Björklövenfostrade backen Daniel Rahimi lämnade Björklöven för spel i AHL efter säsongen 06/07 och är nu klar för en återkomst i Björklöven!

-Daniel är stor och stark med sina styrkor i defensiven som alla vet. Han kommer att tillföra på planen men framförallt har han varit med på högsta nivå och har ett hjärta som är till hundra procent gröngult. Vi kommer att ha enorm hjälp av honom både på och utanför isen som pådrivare och han kommer att vara en kravställare därute och bli en förlängd arm för ledarteamet, säger Björklövens sportchef Per Kenttä.

Efter cirka 100 matcher i AHL under två säsonger har det blivit närmare 80 seniorlandskamper inklusive ett VM-brons, totalt nästan 600 SHL-matcher och ett SM-guld samt en säsong i Schweiz. Den hårdföre backen har också segern i utvisningsligan i SHL 15/16 på sin meritlista.

-För mig känns det som en fantastisk utmaning och en stor ära att komma hem. Det är en stund som jag sett fram emot i stort sett sedan jag lämnade Björklöven. Jag har inte bott i Umeå på 13 år men vi har alltid pratat om Umeå som hemma. Det känns väldigt naturligt för mig och familjen att komma hem, barnen pratar om Umeå som hemma fastän de aldrig bott där. Att få springa på alla bekanta från förr kommer bli roligt men det är också ett stort ansvar för mig då man kommer att ha mycket att spela för varje kväll. Jag hoppas och tror att det kommer att synas ute på isen, säger Daniel Rahimi.

Kontraktet med Daniel är skrivet över 2+1 säsonger.