Talangfull trio skriver kontrakt med Björklöven

8 juni 2021 16:00

Björklöven har förlängt kontraktet med Alexander Popovic och skrivit kontrakt med Elliot Ekefjärd och Carl Holmner Härgestam. Samtidigt har också Ludvig Lindström och Ludvig Nilsson skrivit utvecklingskontrakt med Björklöven


Tre stycken spelare är klara för spel i Björklöven säsongen 2021/22.

Till att börja med har Alexander Popovic förlängt sitt kontrakt med Björklöven ytterligare ett år. Alexander Popovic kom till Björklöven inför säsongen 19/20. Den 20-årige backen med meriter från pojklandslagen har varvat sin tid mellan Björklöven och Teg/Örnsköldsvik i HockeyEttan under de två säsonger han varit i Björklöven.

Vidare har forwarden Elliot Ekefjärd, som draftades i sjunderundan 2020 av Arizona, skrivit ett tvåårskontrakt med Björklöven och återvänder efter en säsong i Malmös J20-lag. Ekefjärd flyttade till Umeå och Björklöven för att gå hockeygymnasiet säsongen 18/19. Det blev två framgångsrika säsonger i Björklövens J18- och J20-lag innan flyttlasset gick till Malmö förra säsongen. Den storväxte forwarden hann med 13 poäng på 14 matcher i J20 Nationell innan juniorserierna avbröts. Det blev också en match i SHL för Malmö samt 34 matcher i Tyringe i HockeyEttan.

Till sist har pojklandslagsmeriterade Carl Holmner Härgestam skrivit på sitt första seniorkontrakt med Björklöven. Holmner Härgestam, som fyllde 18 år häromdagen, har Björklöven som moderklubb och han har varit ombytt i tre seniormatcher redan. Utöver spel i Björklövens juniorverksamhet har han också fått chansen i J16 och J17-landslagen. Den senaste säsongen blev det också spel i Teg i HockeyEttan. Kontraktet med Carl Holmner Härgestam är skrivet över två år.

Dessutom har Ludvig Nilsson och Ludvig Lindström skrivit utvecklingskontrakt på 2 år med Björklöven.

-Vi har i samband med dessa utvecklingskontrakt hittat ett format för att systematiskt utbilda och förbereda spelare för seniorverksamhet. Med avsaknad av J20 Nationell så har vi hittat ett annat format och samarbetspartner i form av Teg som kommer att täcka det behov som uppstår med avsaknad av J20 Nationell. Jag tror att vi under fjolåret fick svar på att Hockeyettan håller en väldigt hög nivå då det var en hel del etablerade J20-spelare som hade svårt med spelet i Hockeyettan. Det är en mognare typ av hockey och mer förberedande för seniorspel än J20 Nationell på vissa sätt. Detta får ses som en del i vår satsning att ta ytterligare steg och utveckla våran verksamhet för talanger, säger juniorsportchefen Joakim Engström.