Två nyförvärv klara

20 januari 2021 16:10

Björklöven har kontrakterat två nya forwards för resten av säsongen


J.T. Brown och Francis Perron är de två senaste tillskotten i Björklövens trupp.

30-årige "rightaren" J.T. Brown plockades upp av Tampa Bay Lightnings efter Browns andra år på University of Minnesota-Duluth (där han för övrigt hade Justin Crandall som lagkamrat). Brown har därefter spelat 400 NHL-matcher, senaste matcherna i NHL säsongen 18/19 för Minnesota, och gjort totalt 78 poäng. Forwarden spelade under säsongen 19/20 för Iowa Wilds i AHL (22 poäng på 62 matcher).

Kanadensaren Francis Perron är en 24-årig vänsterfattad forward som draftades i sjunderundan 2014 av Ottawa Senators. Efter några poängstarka säsonger i Quebec Major Junior Hockey League har Perron spelat fyra säsonger i AHL. Det har blivit totalt 106 poäng på 217 matcher. Säsongen 19/20 spelade Perron 42 matcher (18 poäng) för Utica Comets.

-Francis Perron är en playmaker med bra spelförståelse, fina händer och kan hitta de öppnande passningarna. Han är också en tillgång i powerplay. J.T. Brown är en härlig karaktär som är intensiv och hårt jobbande och även skicklig i offensiven, säger Björklövens sportchef Per Kenttä om de två nyförvärven.