Dubbla backförvärv till Björklöven

29 januari 2017 19:00

Den rutinerade finske backen Mikko Pukka förstärker Björklöven i slutskedet av Hockeyallsvenskan. Dessutom lånas Linus Högberg in från Växjö Lakers.


34-årige Mikko Pukka har erfarenhet från över 600 matcher i SM-liiga och har varit assisterande lagkapten i Sport från Vasa den här säsongen. I Sport, som spelar i den finska högstaligan, har Pukka den här säsongen spelat 38 matcher och noterats för 5 poäng. Förutom spel i SM-liiga har Pukka också rutin från 80 matcher med Luleå i SHL och han har även gjort fyra landskamper för Finland.

– Vi har under en tid letat efter en defensiv back och i Mikko Pukka får vi det vi sökt. Hans erfarenhet och defensiva skicklighet kommer att ha stor betydelse i de tuffa och viktiga matcher som väntar den närmaste tiden, säger Björklövens tränare Joakim Fagervall.

Linus Högberg är född -98 och har spelat 35 matcher i SHL den här säsongen. Han har också meriter från juniorlandslagen.

– Vi lånar även in Linus Högberg från Växjö Lakers som är en tvåvägsback med framtiden för sig, avslutar Joakim Fagervall.

Kontraktet med Mikko Pukka gäller för resten av säsongen. Linus Högbergs lån gäller tills vidare.