Seger i tidiga seriefinalen
Publicerad: 2019-10-09
Björklöven vann kvällens hemmamatch mot BIK Karlskoga med 6-3

Det blev en chansrik inledning där Björklöven stod för de flesta av de farliga lägena. Justin Crandall, Hardy Häman-Aktell och Pontus Andreasson var alla nära att sätta en ledningspuck. Filip Ahl skapade det kanske bästa läget för BIK Karlskoga i matchinledningen men Joe Cannata med en följsam parad förhindrade ett bortamål.

Halvvägs in i perioden kunde Sebastian Selin sätta pucken i nät via ett skott från högerkanten. Björklöven fortsatte att skapa bra lägen med sin fina fart. Alexander Wiklund avslutade ett fint anfall men Henrik Lundberg räddade. Även om BIK Karlskoga inte var ofarligt var det Björklöven som skapade två frilägen under periodens slut. Kristoffer Söder och David Lindquist lyckades inte överlista Henrik Lundberg. Skotten i perioden 16-8.

Björklöven kunde utöka till 2-0 i spel fem mot fyra i andra periodens inledning. William Eriksson avslutade med ett direktskott i nät på pass från Pontus Andreasson. 3-0 kom dryga fem minuter in i mittenperioden då Fredric Andersson hittade rätt. BIK Karlskoga tog en timeout efter målet och kunde också sätta en reducering kort därefter. Filip Ahl målskytt.

Björklöven kunde göra sitt andra mål i powerplay för kvällen då Alex Hutchings serverade Justin Crandall med knappt tre minuter kvar av perioden. 5-1 kom också innan perioden tog slut när Sebastian Selin gjorde sitt andra mål i matchen efter att Alexander Wiklund gjort ett förtjänstfullt jobb framför Lundberg i bortamålet. Skotten i andra perioden 16-9.

BIK Karlskoga kom ut i tredje perioden i full fart och med ny målvakt på isen i Tim Juel. Man fick också en tidig reducering då Fredrik Forsberg fick hål på Joe Cannata. Forsbergs skott via Brian Coopers skridsko. Karlskoga fortsatte att trycka på för ytterligare reducering men Björklöven lyckades försvara sig samt klara av två numerära underlägen. Med tre minuter kvar av matchen fick Björklöven med sig ett powerplay men istället för hemmamål kunde Fredrik Forsberg göra sitta andra mål i matchen till 5-3. Fredric Andersson kunde därefter fastställa slutresultatet till 6-3 i det fortsatta powerplayspelet, fint serverad av David Lindquist. Skotten i perioden 10-22, totalt 42-39.

För Björklövens del väntar match mot AIK på bortais på fredag. Nästa hemmamatch spelas på tisdag då Västervik gästar A3 Arena. Biljetter till den matchen hittar du här.