Baudrit segerskytt mot Modo
Publicerad: 2018-10-10

Björklövens damlag besegrade Modo med 3-2 efter förlängning

I kvällens möte mellan Björklöven och Modo i andra omgången av DamEttan norra var det Modo som kunde ta ledningen i den första periodens fjortonde minut. Maja Grundström hittade rätt bakom Shelley Payne framspelad av Ronja Mogren. Skotten i första perioden 14-11.

När Björklöven fick Ronja Ericson utvisad fem minuter in i mittenrundan kunde Lore Baudrit sätta sitt tredje mål för säsongen och kvittera i spel fyra mot fem. En assistpoäng till Nathalie Romlin.  Med bara 2.30 kvar av andra perioden kunde dock Modo återta sin ledning genom mål av Agata Sarnovska. Skotten i andra perioden 17-9 i Modos favör.

Björklövens skyttedrottning från förra säsongen, Lina Hedlund, satte 2-2 i spel fem mot fyra sju minuter in i tredje perioden. Fyramålsskytten från premiären Victoria Olofsson och Ronja Ericson med framspelningen. Trots lägen åt båda håll stod sig 2-2 perioden ut och matchen till förlängning. Skotten i tredje perioden 11-17.

I förlängningens andra minut var det dags för Lore Baudrit att presentera sig igen. Mål nummer fyra för säsongen och matchavgörande 3-2 från den franska landslagsspelaren. Skotten i förlängningen 1-2, totalt 43-39 till Modo.

Björklöven spelar igen på lördag då det är hemmapremiär och derby mot Skellefteå. Biljetter hittar du här.