Palmebjörk och Quist lämnar Löven

25 april 2016 10:26

Björklöven har valt att gå skilda vägar med Jon Palmebjörk och William Quist.


Jon Palmebjörk hade ett kontrakt för kommande säsong men i samförstånd med Palmebjörk har Björklöven valt att avsluta samarbetet.

– Vi står inför ett vägskäl där vi som förening ändrar inriktning på hur Björklöven ska spela ishockey. En intensiv och fysisk ishockey kräver spelare med rätt egenskaper och där tycker vi inte att Jon passar in. Han är en spelare med spetskompetens i det kreativa spelet som behöver utrymme och frihet för att leverera och det kan vi inte erbjuda i Björklöven, säger sportchef Daniel Johansson.

– Det är ett tufft beslut, Jon som har betytt otroligt mycket för Björklöven och förtjänar den plats han har i supportrarnas hjärtan men jag tror att det är bäst för båda parter, säger sportchef Daniel Johansson.

Det är även klart att William Quist inte kommer spela med Björklöven kommande säsong. Quist som anslöt till Björklöven säsongen 2011-12 och har spelat 5 raka säsonger.

– William har gjort en bra säsong och slutade på sjätte plats i den interna poängligan. Vi lämnade tidigt ett kontraktsförslag som han har valt att tacka nej till och då vill jag önska honom lycka till i framtiden.