"Messys" solomål avgjorde
Publicerad: 2018-03-12

Björklöven besegrade ikväll Almtuna med 4-2 i andra omgången av Svenska Spel Trophy

I en mycket händelserik inledning av kvällens match var det Almtuna som kunde göra 1-0 redan efter dryga två minuter. Almtuna lyckades skapa ett läge i spel fyra mot fyra från ingenstans och Per Svensson avslutade det två mot ett läge som uppkom i nät. Björklöven kvitterade omgående då Austin Farley fick tag i en retur efter skott från Jacob Andersson. När Björklöven kort därefter drabbades av en utvisning var det dags igen. 2-1 till Almtuna genom William Quist. Efter att Björklöven rett ut ett boxplay i mitten av perioden var det Björklöven som tog ett rejält grepp om spelet. Axel Ottosson, Roope Talaja, Filip Riska och David Lindquist var alla nära att sätta kvitteringspucken. 2-1 stod sig dock perioden ut. Skotten i perioden 2-10.

I inledningen av andra perioden var det hemmalaget som tryckte på delvis hjälpta av ett tidigt powerplay. Bland annat träffade en för kvällen mycket pigg William Quist stolpen. Trycket fortsatte efter det att Björklöven blivit fulltagligt. Mitt i hemmapressen stack Björklöven upp i en kontring där Austin Farley blev helt fri från vänsterkanten och genom sitt andra mål för kvällen kunde han kvittera till 2-2. Bara två minuter senare bjöd Marcus ”Messy” Jonsson på hockeygodis då han från egen zon åkte slalom mellan Almtunaspelare och i friläge satte 2-3 helt på egen hand.

Almtuna fick ett ytterligare läge att spela fem mot fyra men närmare än en bra chans för Masi Marjamäki kom man inte. Björklöven hade 2-4 inne men först efter det att domare Nordlöf felaktigt blåst för att pucken var blockerad. Jacob Petersson kunde så när sätta 2-4 kort därefter då han blev frispelad men trängd fick han inte till sitt backhandsavslut. Skotten i andra perioden 4-10.

I den tredje perioden spelade Björklöven något mer försiktigt och man var måna om att inte gå bort sig. Almtuna tilläts ha en del puck utan att skapa särskilt många klara lägen inledningsvis. William Quist skapade ett av del lägen som ändå uppkom efter ett bra slagskott från vänsterkanten. Axel Ottosson gav igen i en situation med Lucas Sandström inblandad och Almtuna fick spela två minuter fem mot fyra. Boxplayspelet klarades av med intakt ledning.

Björklöven fick en chans att spela powerplay med dryga sex minuter kvar men försiktigt och lite passivt spel gav inga direkta lägen. Med 2.43 kvar av tredje perioden tog Almtuna time out och därefter ut sin målvakt. Hemmalaget skapade rejält tryck med flera skott som ven utanför Werners stolpar. Med halvminuten kvar fick Mikko Pukka tag i pucken och med ett slagskott i rundeln fick han ut pucken till Lukas Ericsson som kunde sätta pucken i den tomma buren och fastställa slutresultatet till 2-4. Skotten i tredje perioden 8-4, totalt 14-24.

I och med att AIK förlorade är det Oskarshamn och Björklöven som leder jakten på fortsatt kval till SHL med AIK strax bakom. På onsdag möts Björklöven och Oskarshamn i A3 Arena. Biljetter till matchen hittar du här.