Tredje raka segern
Publicerad: 2019-09-25
Det blev seger mot Västerås i omgång tre av HockeyAllsvenskan

Kvällens match mot Västerås inleddes i högt tempo med full fart framåt och chanser åt båda håll. Björklöven fick med sig ett tidigt powerplay där man skapade ett par lägen framför Västeråsmålet men utan att få målmässig utdelning. Västerås redde ut utvisningen och var nära en ledningspuck vid ett par tillfällen därefter då man spelvände effektivt mot bortalaget.

Västerås fick sedan chansen att spela fem mot fyra och Joe Cannata fick visa prov på sin skicklighet i målet. Perioden avslutades med två minuters numerärt överläge för Björklövens då Jimmy Jansson utvisades. Närmare än nära kom Björklöven inte ett ledningsmål. Skotten i den mållösa förstaperioden 8-6 i Västerås favör.

Fem minuter in i mittenperioden öppnade Björklöven målkontot efter en elegant aktion från Oskar Stål-Lyrenäs bakom Västerås mål. Pontus Andreasson kunde via ett backhandskott göra sitt första mål för säsongen. Det var fortsatt högt tempo och lagen skapade en hel lägen för ytterligare mål.

Med knappa fem minuter kvar av perioden utvisades först Alexander Deilert och i fyra mot fem spelet också Brian Cooper. Västerås fick 40 sekunder i spel fem mot tre men Joe Cannata med god hjälp av sina utespelare höll nollan intakt och resultatet stod sig perioden ut. Skotten i perioden 13-10.

Västerås inledde den tredje perioden klart bäst och Björklöven tog en tidig time out. I en kontring knappa fem minuter in i perioden kunde junioren David Eriksson tillsammans med Kristoffer Söder skapa ett två mot ett läge där Erikssons rappa skott träffade stolpen och gick via Kristoffer Söder i nät till 2-0.

Västerås fortsatte att trycka på för en reducering och med tio minuter kvar av perioden fick de hål på Björklöven. Isac Skedung kunde styra in ett backskott bakom den storspelande Cannata. Kort efter målet gick brandlarmet i ABB Arena och matchen avbröts under en tid.

När matchen återupptogs fortsatte Västerås sin jakt på en kvittering. Med tre minuter kvar tog Västerås sin time out samt lyfte ut Jesper Myrenberg ur målet. Man kunde skapa visst tryck men när Sebastian Benker tappade pucken i egen zon kunde Sebastian Selin enkelt lägga in 1-3 i den tomma buren.

Västerås gav inte upp utan fortsatte trycket och fick också ett tröstmål med fem sekunder kvar vilket spikade slutresultatet till 2-3. Anton Eriksson målskytt. Skotten i tredje perioden 13-3, totalt 34-19 till hemmalaget.

I och med den tredje raka segern kan Björklöven vända mot Umeå som serieledare. Nästa match är mot Almtuna på fredag. Biljetter till matchen hittar du som vanligt här.