Femetta mot Karlskrona
Publicerad: 2019-09-20
Björklöven slog Karlskrona med 5-1 i kvällens HockeyAllsvenska premiärmatch

Björklöven inledde säsongens HockeyAllsvenska i flygande fart men det första målet kom tidigt från Karlskrona då William Pethrus kastade in en puck från blålinjen som via August Tornbergs ben hittade in bakom Joe Cannata. Stärkta av målet skapade hemmalaget två ytterligare bra lägen som Cannata kunde klara.

Något slumpartat kom Björklövens kvittering då William Eriksson snappade upp en lös puck i slottet och avslutade rappt till höger om Arvid Ljung i hemmamålet. Björklöven fortsatte att trycka på efter kvitteringen och var nära ett ledningsmål vid ett par tillfällen.

Efter att ha rett ut säsongens första boxplay kunde Björklöven efter 23 sekunder av sitt första powerplay ta ledningen. Ett snabbt pucktempo gav Alexander Deilert ett bra skottläge och Fredric Andersson kunde peta in returen.

Första perioden avslutades med ett friläge för Alex Hutchings men avslutet över. Skotten i perioden 11-11.

Mittenperioden bjöd på ett stort Björklövenövertag och chanserna radades upp. William Eriksson var nära att bli tvåmålsskytt vid ett par tillfällen. 6.32 in i perioden kunde Alexander Wiklund slå in en retur efter ett skott från Fredric Andersson. Bortalaget fortsatte att skapa chanser mot ett Karlskrona som fick kämpa för att freda sitt mål. Alex Hutchings, Emil Lundberg, Oskar Stål-Lyrenäs och Justin Crandall var alla nära att utöka Björklövens ledning.

Karlskrona fick med sig ett powerplay i slutet av perioden och skapade då ett par lägen mot Cannata. Med bara nio sekunder kvar av perioden sköt Hardy Häman-Aktell från blålinjen och en skymd Arvid Ljung fick se pucken gå i nät till 1-4. Skotten i mittenperioden 5-16.

Björklöven kontrollerade tillställningen i den tredje perioden och tillät inte Karlskrona att skapa särskilt många chanser. Istället var det fortsatt Björklöven som skapade mest. Bland annat träffade Alex Hutchings målramen i ett öppet läge. Med dryga sex minuter kvar av matchen utökade Fredric Andersson Björklövens ledning då han påpassligt höll sig framme i powerplay. Anderssons andra mål och fjärde poäng i matchen. Skotten i tredje perioden 5-7, totalt 21-34.

För Björklövens del väntar hemmapremiär på måndag då Modo gästar A3 Arena.