Ny assisterande tränare klar
Publicerad: 2020-06-11
Robert Lahti blir assisterade tränare i Björklöven kommande säsong

Det står nu klart vem som blir Hans Wallsons högra hand i båset kommande säsong. Kirunabördige Robert Lahti ansluter till ledarstaben och kommer vara assisterande tränare till Wallson under säsongen 20/21.

-Det känns spännande att Robert Lahti tar plats i Björklövens bås. Han älskar ishockey och känner både mig och Hans Wallson sedan tidigare vilket gör att det känns som en väldigt bra lösning, säger Björklövens sportchef Per Kenttä.

40-årige Lahti har liksom Wallson sina rötter i Kiruna och det är också där han spenderat de flesta säsonger av sin spelarkarriär. Tre säsonger spelade han för övrigt tillsammans med Wallson. En säsong blev det dock i Asplöven där en viss Per Kenttä vaktade målet. Efter den avslutade spelarkarriären har har det blivit sju säsonger i olika ledarroller i Kiruna. Senast tre säsongerna som huvudtränare för Kiruna IF i division 1.

-Det här är ett jättespännande och ärofyllt uppdrag. Björklöven är en anrik klubb och detta känns roligt på alla sätt och vis. Det är bara positiva tongångar när man får det här erbjudandet. Jag har både spelat ihop med Hans Wallson och haft honom som tränare. Vi har hållt kontakten och jag vet vad han vill spela för ishockey och jag köper den biten fullt ut. Det är likadant med Per Kenttä och den uppfattning jag har om honom. Vi är överens om det sätt vi vill vara och verka som lag, säger Robert Lahti.

Kontraktet med Robert Lahti är skrivet på 2+1 år.

Mikael Kassman