Inför matchen mot Modo
Publicerad: 2020-01-29
Ikväll väntar bortamatch mot serietvåan Modo

Björklöven studsade tillbaka efter bortaförlusten mot Mora näst senast då man i lördags besegrade Karlskrona. Axel Ottosson gjorde i comebackmatchen det förlösande 1-1 målet med bara sekunder kvar av andra perioden. Tre hemmamål i den tredje perioden fastställde slutresultatet till 4-1.

Modo kommer till kvällens match med en bruten segersvit i och med övertidsförlusten senast mot Västervik. Modo och Björklöven har mötts tre gånger hittills under säsongen. Björklöven vann det första mötet efter övertid då Alexander Deilert först kvitterade i slutet av matchen och sedan avgjorde i förlängningen. Möte nummer två spelades i Örnsköldsvik och där stod Modo som segare med 3-1. Ende målskytt för Björklöven Oskar Stål-Lyrenäs. Det senaste mötet i A3 Arena gick till straffar där Alexander Deilert kunde avgöra.

Björklövens bortafacit visar 42 poäng på 20 matcher. Modo har spelat ihop 52 poäng på sina 20 hemmamatcher så här långt. Det har bara blivit två nollpoängare för Modo i Örnsköldsvik under säsongen.

Lagen uppvisar liknande siffror i powerplay. Björklöven har gjort 40 mål och Modo 38 i spelformen. De båda lagen gör mål i ungefär vart fjärde numerärt överläge. I boxplay är det fördel Björklöven som släppt in 17 mål totalt (närmare 87 % av utvisningarna klaras av utan insläppt mål) att jämföra med Modos 25 insläppta och dryga 82 % i uppklarade utvisningar.

Modo har sin interna poängligeledare högt upp i HockeyAllsvenskans poängliga. Jonathan Johnsson har gjort hela 57 poäng vilket i dagsläget ger honom en andra plats efter Timrås Jonathan Dahlén. Patrik Karlkvist följer på 47 poäng och därefter Adam Tambellini med 37 poäng på endast 25 matcher. I Björklöven är det Alex Hutchings som gjort flest poäng med 39. Justin Crandall, som är åter i laget ikväll efter en avstängning, följer på 36 poäng. Flest mål har Alexander Wiklund gjort med sexton.

Björklövens lag ikväll:

35 Joe Cannata - (30 Mattias Pettersson)

7 Alexander Hellström – 12 Brian Cooper

26 Oliver Larsen – 74 Zach Palmquist

52 August Tornberg - 5 Hardy Häman-Aktell

29 Alexander Wiklund – 13 Fredric Andersson – 40 Sebastian Selin

91 Justin Crandall – 15 Tyler Vesel – 90 Alex Hutchings

44 Olle Liss– 22 Fredric Weigel – 11 William Eriksson

77 David Lindquist –18 Axel Ottosson - 96 Pontus Andreasson

Extraspelare: 79 Emil Lundberg och 19 Kristoffer Söder

Nedsläpp ikväll klockan 19.00. Glöm inte bort att säkra biljetter till nästa hemmamatch som spelas redan på fredag då Västerås gästar A3 Arena. Biljetter hittar du som vanligt här.

Henrik Lundh