Sundström: Tanken är att jag ska vara med i matchtruppen

17 februari 2017 07:00

Alexander Sundström är tillbaka i Björklöven efter knappa tre säsonger i danska högstaligan. Vi pratade med honom inför kvällens match mot Modo.


Hur känns det att vara hemma igen?

– Det känns bara bra och jättekul. Ska bli skönt att ta på sig den gröngula dräkten igen.

Du har spelat knappa tre säsonger i danska högstaligan. Hur ser du på den tiden?

– Ja, jag har spelat i Herlev tre säsonger och de senaste två säsongerna har jag spelat back. Tyvärr har de sportsliga resultaten för klubben uteblivit. Vi har legat i botten och kämpat.

Har du trivts som back?

– Jag har trivts som back och det har fungerat bra. Det känns väl som det är som back jag vill fortsätta spela och det är min naturliga position numera.

Vad håller den danska ligan för klass numera tycker du?

– Jag tycker att ligan utvecklats för varje säsong och den här säsongen har varit den klart bästa. Den har blivit mycket bättre och håller ganska bra standard tycker jag.

Björklöven är i ett tufft läge i tabellen. Vad är dina förväntningar på matcherna som är kvar?

– Att vi förhoppningsvis kommer att vinna hockeymatcher. Det är det vi kommer kämpa för och vi kommer göra allt vi kan för att ta poäng och klättra uppåt i tabellen. Det är ganska enkelt på så sätt vad målsättningen är.

Vad har du och Joakim Fagervall hunnit prata om?

– Vi har väl sagt att vi ska prata lite mer hockey på matchdagen. Nu har vi bara pratat lite mer allmänt och sen får vi se men tanken är att jag ska vara med i matchtruppen imorgon.

Det blir in i hetluften på en gång med andra ord och en publikmatch mot Modo väntar. Hur ser du på kvällens match?

- Ja, det blir ingen mjukstart men det känns väldigt roligt och inspirerande att hoppa in direkt i den atmosfären. Det är viktiga poäng på spel och det ska bli jätteroligt.

Har du koll på de tidigare matcherna mot Modo?

– Ja, jag har följt med ganska bra under säsongen och kollat några matcher. Sen läser man och hör litegrann också och jag har förstått att i förra derbyt i Övik var det en fantastisk inramning. Jag hoppas väl att det kan vara något liknande nu.

Det var en hel del ansiktet som du kände igen i omklädningsrummet förstås. Inga problem att göra sig hemmastadd igen kan jag tänka mig?

– Ja, jag känner många i laget och det känns som man är ganska trygg i allt här i Umeå eftersom det är hemma.

Välkommen tillbaka Alexander och lycka till ikväll!

- Tack så mycket, det ska bli riktigt spännande!