Inför seriepremiären mot Södertälje

24 september 2021 10:00

Ikväll väntar seriepremiär på bortaplan mot Södertälje


Ikväll är det äntligen dags för nedsläpp i HockeyAllsvenskan 21/22. För Björklövens del väntar Södertälje på bortais i premiären.

Björklöven slutade trea i förra årets grundserie, poängen före Södertälje på en fjärde plats. Södertälje försvann sedan i kvartsfinalen mot Västervik medan Björklöven som bekant tog sig till final där man föll mot Timrå i en segdragen serie där ett längre Covidavbrott störde lagen.

Det var tuffa och jämna matcher mellan Södertälje och Björklöven i fjolårets grundserie. Lagen vann två matcher var, den ena segern för Björklöven i Vännäs ishall.

Björklöven har vunnit SCA-cupen under försäsongen och totalt blev det tre segrar på åtta träningsmatcher.

Södertälje avslutade sin försäsong med att besegra Vita Hästen med 4-2. Som i de flesta lagen i HockeyAllsvenskan har det varit stor omsättning på spelare i Södertälje inför säsongen. Ett flertal starka målskyttar har lämnat (bland annat Christopher Bengtsson som nu är i Björklöven). Backarna Andreas Hjelm och Eric Ullman, med förflutet i Björklöven, återfinns i laget. Colin Smith, som gjorde succé i Väsby, och Brett Pollock har anslutit på forwardssidan. Felix Olsson och Jonathan Harju är nya från Tingsryd.

Det senaste kring Björklöven hittar ni som vanligt på Björklöven Play.

Nedsläpp ikväll klockan 20.30.