Inför matchen mot Modo
Publicerad: 2018-11-30

Ikväll väntar publikfest i A3 Arena

Det blev förlust i bortamatchen mot BIK Karlskoga i onsdags efter en målrik tillställning. Björklöven hämtade upp tre underlägen men till slut skrevs förlusten till 6-3.

Ikväll väntar en utsåld A3 Arena och Modo står för motståndet. På hemmais har Björklöven ett fint facit på senare tid. Man har vunnit sju av de åtta senaste hemmamatcherna, den enda förlusten kom mot Almtuna. Modo kommer till kvällens match med en straffseger mot Oskarshamn i bagaget. Modo ligger sjua i tabellen sex poäng före åttondeplacerade Björklöven. På bortaplan har det blivit 13 poäng på tolv matcher för Modo. Lagen möttes i premiären i höstas och då avgick Modo med segern.

I Björklöven är det fortsatt backar i den interna poängligetoppen. Jacob Andersson har gjort 17 poäng och backpartnern Simon Åkerström följer med 14 poäng. William Eriksson noterades för två mål senast och har nu sju poäng på de åtta matcher han spelat sedan återkomsten från utlåningen till Vännäs.

I Modo är det Henrik Björklund och Patrik Karlkvist som toppar interna poängligan med 18 respektive 17 poäng. Backen Tobias Enström har också noterats för 17 poäng och delar med det ledningen i backarnas poängliga i Hockeyallsvenskan med Jacob Andersson.

Björklöven har något bättre i siffror i powerplay än Modo (dryga 16 % mot dryga 14 %) och i boxplay är det också jämt med knapp fördel för Björklöven (dryga 76 % mot dryga 75 %).

Björklövens lag ikväll:

 31 Oscar Masiello (30 Mattias Pettersson)

 

26 Jacob Stenqvist – 4 Jonas Emmerdahl

28 Simon Åkerström – 37 Jacob Andersson

52 August Tornberg – 7 Alexander Hellström

5 Hardy Häman Aktell

 

40 Sebastian Selin – 13 Fredric Andersson – 79 Emil Lundberg

11 William Eriksson – 22 Jacob Peterson – 29 Alexander Wiklund

48 Filip Cruseman – 77 David Lindquist – 53 Lukas Ericsson

20 Mattias Granlund – 19 Kristoffer Söder – 33 Marcus Jonsson

21 Erik Rainersson

 

Nedsläpp ikväll klockan 19.00. Insläppet kommer ta längre tid än vanligt (se information här). Det är därför extra viktigt att du kommer i tid. Kan du inte se matchen på plats kan du köpa matchen via Cmore. Köp matchen här så stödjer du Björklöven.

Henrik Lundh