Tung hemmaförlust
Publicerad: 2021-10-13
Det blev förlust med 1-4 i kvällens match mot Troja-Ljungby

Det var Troja som tog en tidig ledning i kvällens match i Winpos arena. Oscar Öhman petade in pucken bakom Claes Endre i hemmamålet. Björklöven hade svårt att skapa några riktigt bra målchanser och istället var det Troja som var nära en utökad ledning när man fick spela fem mot fyra. Skotten i den första perioden 4-8.

Den andra perioden fortsatte likt den första och Björklöven lyckades inte få till något flyt i spelet. Björklöven klarade två numerära underlägen men under en knapp minut tretton minuter in i perioden kunde Troja både göra 2-0 och 3-0. Björklöven fick sitt första läge i powerplay med knappa två minuter kvar av mittenperioden men någon reducering blev det inte. Skotten i andra perioden 4-10.

Björklöven kom ut med bättre fart i den tredje perioden och man kunde efter knappa sex minuter sätta 1-3 via en styrning från Gerry Fitzgerald. I jakten på ytterligare mål fick man två chanser att spela fem mot fyra men närmare än en puck som studsade tätt utanför efter skott från Alex Hutchings kom man inte. Med ett mål i tom bur kunde Troja fastställa slutresultatet till 1-4. Skotten i tredje perioden 13-4, totalt 21-22.

Det senaste kring Björklöven hittar du som vanligt på Björklöven Play.

Biljetter till nästa hemmamatch som spelas på fredag mot HV71 köper du här.